15:01 16.02.2019

Рішення про санкції стосовно РФ за агресію в районі Керченської протоки буде ухвалено на засіданні глав МЗС ЄС 18 лютого - Клімкін

2 хв читати
Рішення про санкції стосовно РФ за агресію в районі Керченської протоки буде ухвалено на засіданні глав МЗС ЄС 18 лютого - Клімкін

На засіданні міністрів закордонних справ Європейського Союзу в понеділок, 18 лютого, буде ухвалено рішення про введення персональних санкцій стосовно Росії за агресію в районі Керченської протоки, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Там, звісно, будуть персональні санкції. Ви про це почуєте від Федеріки Могеріні (глава дипломатії ЄС - ІФ)... Я дуже сподіваюся, що те, що буде в понеділок, - це не кінець. Ми обговорюємо й інші ідеї", - сказав П.Клімкін журналістам у суботу в Мюнхені.

Міністр зазначив, що обговорюється також можливість обмеження доступу російським суднам.

За його словами, на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС буде розглянуто і питання підтримки Донбасу. "Як підтримати і інфраструктурами проектами, і інвестиційними", - зазначив він.

П.Клімкін наголосив, що незабаром будуть також санкції з боку США.

За інформацією західних ЗМІ, в ЄС погодили санкції проти восьми росіян через інцидент з українськими моряками.

Президент України Петро Порошенко 15 лютого в Мюнхені заявив, що Євросоюз наступного тижня схвалить "азовський пакет санкцій проти Російської Федерації: "Я не сумніваюся, що найближчим часом на початку наступного тижня в Брюсселі санкції після координації зусиль з Україною точно буде ухвалено".

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя. Були затримані і заарештовані 24 українських моряки. Їх перевезли з Криму в московський слідчий ізолятор "Лефортово", крім того, троє поранених унаслідок обстрілу росіянами українських моряків були переведені в лікарню СІЗО "Матроська тиша".

Всі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

15 та 16 січня 2019 року Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою українським морякам до 24 квітня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА