15:52 16.02.2019

Президент Естонії: В Україні має восторжествувати верховенство права

2 хв читати
Президент Естонії: В Україні має восторжествувати верховенство права

Всі окуповані Росією території України має бути повернено, в країні має восторжествувати верховенство права, наголошує президент Естонії Керсті Кальюлайд.

"Війна в Україні триває, і ми повинні допомогти Україні знайти рішення. Ми ніколи не визнаємо окупацію і анексію Криму. Всі окуповані території має бути повернуто", - сказала вона, виступаючи в суботу на 3-му Українському ланчі на тему "Україна 2019 – вибір майбутнього", організованому Фондом Віктора Пінчука з нагоди Мюнхенської конференції.

К.Кальюлайд додала, що особисто була на Донбасі, неподалік лінії розмежування.

"Хоч би хто очолив Україну, він не зможе зробити багато доти, доки в Україні не переможе верховенство права", - резюмувала президент Естонії.

"Український ланч" в Мюнхені – це платформа, на якій світові та українські лідери обговорюють питання безпеки України та пов'язані з ними наслідки для Європи і світу.

Фонд Віктора Пінчука - незалежна приватна міжнародна благодійна організація, яка базується в Україні. Фонд створив у 2006 році бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук. Його мета - надання можливості новим поколінням змінити країну і світ. Для її реалізації Фонд розробляє проекти і розвиває партнерство, як в Україні, так і за її межами. З 2006 року Фонд інвестував понад $ 142 млн у трансформацію України.

Фонд Віктора Пінчука підтримує міжнародну мережу "Ялтинська європейська стратегія" (YES) - провідний форум, на якому обговорюється європейське майбутнє України та світовий контекст. Він організовує щорічний захід у дні проведення Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, круглі столи в Києві, присвячені безпеці України, а також разом з Атлантичною радою США реалізує програму з моніторингу та запобігання спробам зовнішнього втручання в майбутні президентські і парламентські вибори в Україні.

Серед проектів Фонду Віктора Пінчука: всеукраїнська мережа центрів допомоги новонародженим "Колиски надії"; найбільша в Україні приватна стипендіальна програма "Завтра.UA"; стипендіальна програма навчання за кордоном для українських студентів "Всесвітні студії"; PinchukArtCentre - найбільш динамічний арт-центр в Україні та східноєвропейському регіоні, що надає вільний доступ до сучасного мистецтва

Фонд співпрацює з Атлантичною радою, Інститутом Брукінгза, Інститутом глобальних змін Тоні Блера, Радою міжнародних відносин, Фондом Amicus Europae та іншими неурядовими організаціями. Він підтримує краудфандингову платформу "Українська біржа благодійності", покликану сприяти розвитку благодійності в українському суспільстві. Фонд є членом Європейського Центру фондів та Українського форуму грантодавців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА