09:51 18.02.2019

Лайчак на зустрічі з Клімкіним висловив жаль щодо відмови Києва допустити на вибори спостерігачів із РФ

1 хв читати
Лайчак на зустрічі з Клімкіним висловив жаль щодо відмови Києва допустити на вибори спостерігачів із РФ

 Нинішній голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак на зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним висловив жаль щодо відмови української сторони допускати на президентські вибори спостерігачів - громадян РФ, а також висловив сподівання на конструктивну взаємодію України з ОБСЄ.

Як зазначено в релізі ОБСЄ, М.Лайчак повторив свій жаль щодо рішення української влади, яка "де-факто відмовляє в акредитації міжнародним спостерігачам БДІПЛ із паспортами РФ".

"Я, як і раніше, переконаний, що неприйняття акредитації для всіх спостерігачів БДІПЛ не відповідає зобов'язанням ОБСЄ і, отже, не відповідає найкращим інтересам ОБСЄ, України або її народу", - сказав він.

Нинішній голова ОБСЄ також зазначив, що оскільки сприяння врегулюванню кризи в Україні та навколо неї є ключовим пріоритетом для головування Словаччини в ОБСЄ, то "ми розраховуємо на конструктивну взаємодію України з ОБСЄ".

Крім того, він запропонував низку конкретних заходів щодо зменшення гуманітарних наслідків кризи в Україні та навколо неї для найбільш постраждалих людей. "Ці невеликі, але дуже конкретні пропозиції матимуть реальне значення для людей на місцях", - додав М.Лайчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА