10:54 18.02.2019

Могеріні не виключила схвалення нових санкцій проти РФ протягом "пари тижнів"

2 хв читати
Могеріні не виключила схвалення нових санкцій проти РФ протягом "пари тижнів"

Рішення про нові санкції Європейського Союзу проти Росії може бути ухвалено в найближчі два тижні, заявила в понеділок голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні.

"Так, одностайне рішення може бути ухвалене в найближчі пару тижнів", - сказала вона журналістам у Брюсселі, відповідаючи на запитання про те, чи очікуються додаткові санкції проти РФ.

Ф.Могеріні зазначила, що в Брюсселі хотіли б бачити позитивні зміни, і тоді члени ЄС були б готові переглянути своє рішення.

"На сьогодні ми бачимо ситуацію абсолютно іншого характеру", - наголосила вона.

"Я від самого початку завжди говорила, що мета санкцій - це не запровадити їх назавжди, вони потрібні для чинення тиску, щоб ситуація змінилася", - заявила вона, зазначивши, що колись їх може бути знято.

"Але ми не бачимо позитивних кроків, і ось чому країни-члени (ЄС - ІФ) досі підтверджували свою готовність їх зберігати", - додала Ф.Могеріні.

Наприкінці минулого тижня агентство Bloomberg із посиланням на джерело повідомило, що в ЄС погодили обмежувальні заходи проти восьми громадян Росії через інцидент у Керченській протоці. За його даними, питання погоджено на рівні технічних спеціалістів. Водночас, за даними джерела, російських компаній у списку санкцій немає.

Агентство зазначало, що на Раді ЄС на рівні глав МЗС, яка стартує в понеділок, про санкції можуть не оголосити, оскільки до цього часу в Брюсселі, мабуть, не встигнуть завершити підготовчу роботу з правових і технічних питань.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї затримали в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя. Декілька українських моряків отримали поранення.

Судна конвоювали до Керчі, а 24 українців, які перебували на них, заарештували та звинуватили в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

У Києві заявили, що заарештовані моряки - військовополонені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА