16:02 18.02.2019

Україна показала недостатній прогрес у виконанні УА з ЄС у сферах освіти, інфраструктури та охорони навколишнього середовища

2 хв читати
Україна показала недостатній прогрес у виконанні УА з ЄС у сферах освіти, інфраструктури та охорони навколишнього середовища

У деяких сферах Україна демонструє низький прогрес у виконанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом через недостатню організаційну спроможність центральних органів виконавчої влади та відсутність політичної волі, вважає голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

Згідно з матеріалами, поданими Офісом віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, поширеними перед конференцією "Підсумки виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", найменшого прогресу було досягнуто у таких сферах: освіта (13%), транспорт, транспортна інфраструктура, поштові та кур'єрські послуги (15%), державні закупівлі (16%), охорона навколишнього середовища та цивільний захист (22%).

Крім того, щодо низки напрямів, зокрема інтелектуальна власність, оподаткування, управління державними фінансами, гуманітарна політика, захист прав споживачів, громадянське здоров'я, фінансове співробітництво та боротьба із шахрайством, відсутні зафіксовані на 2018 рік зобов'язання.

Водночас прогрес виконання УА з ЄС становить 52%.

"Є сектори, де прогрес був вкрай обмеженим і розчаровує - це податки, транспорт, митний контроль, інтелектуальна власність", - сказав голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

За його словами, причинами недостатнього прогресу були, зокрема, недостатня організаційна спроможність, а також відсутність політичної волі.

"Є момент більш складний - це недостатність політичної волі. Не секрет, що деякі люди в Україні борються за те, щоб зупинити процес реформ, який не йде так швидко, як хотілося б", - зазначив посол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА