19:23 18.02.2019

Федеріка Могеріні не виключила введення нових санкцій ЄС проти Каракаса

2 хв читати
Федеріка Могеріні не виключила введення нових санкцій ЄС проти Каракаса

Країни ЄС можуть ввести нові санкції щодо влади Венесуели, заявила в понеділок глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні.

"Ви знаєте, завжди існує можливість пропозиції нових санкцій з боку країн-членів ЄС через відповідні механізми", - заявила вона в Брюсселі у відповідь на запитання журналіста щодо можливості нових санкцій ЄС щодо Каракаса.

Ф.Могеріні додала, що в даному випадку мова може йтися про заходи, спрямовані "на окремих фізосіб, вони не мають ущемляти населення Венесуели, яке страждає".

"Така можливість залишається, але те, на чому ми зараз сконцентровані, - це робота Міжнародної контактної групи. (...). Я б хотіла підкреслити важливу річ: санкції бувають різних типів. І в світлі цієї ситуації скажу, що венесуельський народ страждає роками. Вже діючі санкції проти Венесуели націлені на осіб, які несуть особливу відповідальність за те, що застосовували насильство або створювали перешкоди для демократичного життя. Такі санкції були введені минулого року, але вони спрямовані на окремих людей і не ущемляють ні населення, ні економіку країни. Це заборона на в'їзд на територію союзу, заморожування активів", - сказала вона.

За її словами, "завжди можливо, що держави-члени запропонують додати імена до цього списку, щоб при цьому не було негативних наслідків для венесуельців і умов їх життя".

"Тому що наша головна мета як Європейського союзу полягає в тому, щоб надати допомогу, надати підтримку цьому населенню, яке відчуває труднощі. Те, чого ми зовсім не хотіли б, це прийняти рішення, яке мало б негативні наслідки для венесуельського населення", - сказала Ф.Могеріні.

За її словами, "можливість додати імена до цього списку як і раніше існує". "Держави-члени можуть це запропонувати, обговорити і прийняти рішення при одностайному голосуванні. Але не це було предметом нашої дискусії сьогодні, хоча про таку можливість і згадувалося", - повідомила Ф.Могеріні.

ЄС ввів санкції щодо чинної влади Венесуели в 2018 році, це точкові санкції, що зачіпають окремих представників влади, яких у Брюсселі вважають причетними до порушення прав людини.

У січні 2019 року лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо закликав Європейський союз до посилення санкцій щодо чинного режиму в Венесуелі.

"Нам потрібно більше санкцій з боку ЄС! Все більше і більше людей вбивають. Більше того, ясно, що режим абсолютно корумпований", - заявляв Х.Гуайдо в інтерв'ю німецькій газеті "Більд".

Санкції щодо Венесуели в зв'язку з політичною кризою, як повідомлялося, ввели США. Американські санкції зачіпають в тому числі діяльність нафтового гіганта Венесуели-компанії PDVSA, яка, на думку Вашингтона, забезпечує фінансами уряд невизнаного американцями президента Ніколаса Мадуро.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА