21:12 18.02.2019

Порошенко вдячний за одноголосне рішення Ради ЄС про запровадження "Азовського пакету" санкцій

2 хв читати
Порошенко вдячний за одноголосне рішення Ради ЄС про запровадження "Азовського пакету" санкцій

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском у понеділок увечері в Києві заявив про важливість збереження домовленостей єдності та солідарності ЄС з Україною в контексті одностайного рішення Ради ЄС про впровадження "Азовського пакету" санкцій проти Російської Федерації.

"Надзвичайно вдячний за одноголосне рішення Ради ЄС щодо запровадження "Азовського пакету" санкцій, про що ми домовлялися з Дональдом Туском у грудні минулого року. Важливо, що ми зберігаємо наші домовленості з Європою про єдність і солідарність з Україною", - написав президент України в своєму акаунті у Twitter після зустрічі з Д.Туском, яка транслювалася на сторінці П.Порошенка в соцмережі Facebook.

Раніше в понеділок глава МЗС Данії Андерс Самюельсен заявив, що ЄС досяг політичних домовленостей запровадити так звані азовські санкції щодо Росії за атаку в районі Керченської протоки на українські кораблі з подальшим їх захопленням і полоном моряків, технічний процес затвердження рішення займе кілька днів.

Пізніше глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні також заявила, що в керівництві союзу є згода щодо необхідності вжиття заходів санкцій проти РФ через інцидент у Керченській протоці і що підготовка цих заходів завершиться найближчими днями.

"Я можу підтвердити, що є політичний консенсус щодо вжиття подальших заходів - адресних санкцій проти фізичних осіб, і я думаю, що офіційне ухвалення (відповідного - ІФ) правового акта завершиться протягом найближчих днів", - сказала вона на прес-конференції.

При цьому вона відмовилася повідомити інші подробиці обмежувальних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА