13:35 19.02.2019

Тимошенко в МВС надала показання як свідок у двох справах про фальсифікацію виборів

2 хв читати
Тимошенко в МВС надала показання як свідок у двох справах про фальсифікацію виборів

Лідерка партії ВО "Батьківщина", кандидат у президенти України Юлія Тимошенко надала показання як свідок у Міністерстві внутрішніх справ України у двох кримінальних провадженнях щодо порушення виборчого законодавства.

Як повідомляє прес-служба партії "Батьківщина", Ю.Тимошенко у вівторок побувала як свідок на допиті в МВС у справах про фальсифікацію виборів.

Вона нагадала, що Національна поліція відкрила за її заявами два кримінальні провадження: про підкуп виборців на користь нинішнього президента України Петра Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців.

"Наша мета - повністю припинити підкуп і повернути вибори в чесне демократичне русло. І ми цього доб'ємося. Масштабний всеукраїнський підкуп Порошенкові здійснити не вдасться", - заявила лідерка "Батьківщини" після допиту.

Як повідомила Ю.Тимошенко, її команда в усій Україні зібрала всі докази того, що президент через піраміду з підкупу, яку очолює депутат його фракції Сергій Березенко, скуповує голоси. За наявної в неї інформації, у П.Порошенка хочуть роздати по 1 тис. грн 6 млн людей. "6 млн людей, як вони вважають, забезпечує йому вихід у другий тур", - сказала вона.

"Ми зафіксували фактично роздачу анкет і укладення угод на проведення агітаційних робіт, що забороняється законом. Підписуючи з людьми анкети, угоди на здійснення агітації, роздають по 1 тис. грн - "Петрова тисяча". Вся країна вже знає, хто підкуповує, скільки президент дає за кожен голос", - сказала вона.

Друга схема маніпуляцій, за словами Ю.Тимошенко, полягає у збільшенні чинним президентом реєстру виборців.

"Попри скорочення населення, масовий виїзд українців до інших країн, ЦВК вирішила на понад мільйон збільшити реєстр виборців. Зрозуміло, що Порошенко хоче використати для голосування "мертві душі" і за них кинути бюлетені", - пояснила кандидат у президенти.

Ю.Тимошенко висловила переконання, що її команда в усій Україні протидіятиме підкупу президентом виборців, збираючи докази і передаючи їх до МВС, а поліція вчасно реагуватиме на спроби соратників П.Порошенка спотворити вибір українців.

"Ми сподіваємося, що міністр Аваков (міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков - ІФ), як він і заявив, не допустить масштабної скупки голосів, оприлюднюватиме факти, які передала, зокрема, і наша команда", - підсумувала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА