18:45 19.02.2019

Порошенко вніс до ВР законопроект про допуск іноземних військ для шести навчань у 2019 році

2 хв читати
Порошенко вніс до ВР законопроект про допуск іноземних військ для шести навчань у 2019 році

У Верховній Раді у вівторок зареєстровано проект закону №10067 про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2019 році для участі в багатонаціональних навчаннях.

Ініціатором законопроекту виступив президент України Петро Порошенко.

Документ передбачає надання згоди на рішення глави держави про допуск до України іноземних підрозділів для участі в шести навчаннях, два з яких є українсько-американськими, одне - українсько-британським, одне - українсько-румунським і ще два - багатонаціональними.

Багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів збройних сил відбудуться в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) в Яворівському районі Львівської області та в інших частинах і полігонах протягом року, в них візьмуть участь до 10 тис. українських військовослужбовців, до 1,5 тис. - американських і 1,5 тис. - з інших країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-американські навчання "Репід-трайдент-2019" пройдуть у МЦМБ протягом 25 діб із червня до жовтня, у них візьмуть участь до 2,2 тис. українських військовослужбовців, до 1 тис. - американських, до 1 тис. - з інших країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-американські навчання "Сі бриз-2019" пройдуть протягом 20 діб із червня до вересня в акваторії Чорного моря, військових аеродромах і полігонах ЗСУ, військово-морській базі "Південь", низці посадкових майданчиків, міжнародних аеропортах Одеси і Миколаєва, портах Одеси, Очакова та "Южному". У них візьмуть участь до 1 тис. 750 українських військовослужбовців, до 1 тис. - американських, до 1 тис. - з інших країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-румунські навчання "Ріверайна-2019" пройдуть протягом 10 діб із квітня до листопада в акваторії Чорного моря, р. Дунай та її гирлі, в них візьмуть участь до 200 українських і до 200 румунських військовослужбовців.

Багатонаціональні навчання "Кленова арка-2019" пройдуть протягом 14 діб із липня до грудня на полігонах ЗСУ в Житомирській області, в них візьмуть участь до 100 українських військовослужбовців і до 350 військовослужбовців від країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-британські навчання "Воріер Вотчер-2019" пройдуть протягом 16 діб із серпня до жовтня на військових аеродромах і полігонах ЗСУ в Миколаївській області, в них візьмуть участь до 80 українських і до 300 британських військовослужбовців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА