14:57 20.02.2019

Суд відкрив провадження за позовом Тимошенко до Порошенка про можливі порушення під час передвиборної агітації

2 хв читати
Суд відкрив провадження за позовом Тимошенко до Порошенка про можливі порушення під час передвиборної агітації

Шостий апеляційний адміністративний суд 19 лютого відкрив провадження за позовом лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко до президента України Петра Порошенка про визнання протиправними його дій як кандидата в президенти під час передвиборної агітації.

Як повідомляється на сайті "Судова влада України" 18 лютого цей адміністративний позов повторно надійшов до суду, і 19 лютого було відкрито провадження.

Спочатку позов Ю.Тимошенко до П.Порошенка надійшов до Шостого апеляційного адміністративного суду 14 лютого, але його повернули позивачеві через те, що копія посвідчення уповноваженого представника кандидата в президенти Ю.Тимошенко Сергія Власенка ніяк не була засвідчена.

С.Власенко подав апеляцію на це рішення до Касаційного адміністративного суду Верховного Суду, який 18 лютого дійшов висновку, що представник Ю.Тимошенко підтвердив наявність у нього підстав для подання позову від її імені.

На сторінці Верховного суду у Facebook, зокрема, зазначено, що зареєстрований Центрвиборчкомом представник кандидата в президенти України діє у виборчих справах без додаткового уповноваження.

"Позовну заяву від імені позивача - кандидата на посаду президента України - підписано його уповноваженим представником. Тобто позовну заяву підписано із зазначенням посади особи, що його підписала. У судовому засіданні уповноважений представник зазначив, що позовну заяву...подав особисто з пред'явленням оригіналу посвідчення уповноваженого представника кандидата на посаду президента України і документа, що посвідчує особу. Оригінал посвідчення уповноваженого представника кандидата на посаду президента України було надано Верховному Суду в судовому засіданні", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Верховний Суд дійшов висновку, що позивач підтвердив наявність адміністративної процесуальної дієздатності на подання позовної заяви.

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА