15:50 20.02.2019

Усі політв'язні і військовополонені мають бути звільнені, зволікання Москви в цьому спричинить санкції - МЗС України

2 хв читати
Усі політв'язні і військовополонені мають бути звільнені, зволікання Москви в цьому спричинить санкції - МЗС України

Відновлення територіальної цілісності України є умовою повернення довіри до світової системи безпеки, упевнені в Міністерстві закордонних справ України.

"Відновлення територіальної цілісності України необхідне не лише для забезпечення майбутнього нашого народу. Це - умова відновлення довіри до європейської та світової системи безпеки, яка має базуватися на безумовній повазі незалежних держав до норм міжнародного права та жорсткій відсічі її порушникам", - йдеться в середу в заяві МЗС з приводу 5-х роковин початку збройної агресії Росії проти України.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали: "І хоча незаконний фейковий референдум і російський статус Криму не був визнаний міжнародною спільнотою, неготовність міжнародної спільноти рішуче відреагувати на зухвалий акт агресії з боку Росії дозволила злочинному кремлівському режиму продовжити агресію та окупувати частину українського Донбасу".

У заяві зазначено, що агресія Росії має драматичні результати: близько 13 тис. убитих, 30 тис. поранених, 1,5 млн переселенців, масштабні порушення прав людини, політичні переслідування, зруйнована інфраструктура.

"Усі політв'язні і військовополонені мають бути негайно звільнені. Це - спільна позиція України і міжнародних партнерів. Подальше зволікання Москви з виконанням цієї вимоги повинно мати цілком конкретні, у тому числі санкційні, наслідки", - наголосили в МЗС.

При цьому припинення агресії РФ на Донбасі має спиратися на повноцінну миротворчу місію ООН, мандат якої має включати всю зону конфлікту.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що Україна продовжує стримувати агресію героїчними зусиллями українських військових, але лише економічно та військово сильна демократична Україна зможе змусити ворога відступити.

У заяві також зазначено, що в середу в Генасамблеї ООН за участю президента України Петра Порошенка відбудеться обговорення ситуації на окупованих територіях, що є черговим свідченням неприйнятності дій Москви для міжнародної спільноти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА