10:45 22.02.2019

Опитування "Соцису": Зеленський лідирує в президентському рейтингу, за ним слідує Порошенко, Тимошенко - на третьому місці

2 хв читати
Опитування "Соцису": Зеленський лідирує в президентському рейтингу, за ним слідує Порошенко, Тимошенко - на третьому місці

Українці на президентських виборах найбільше голосів готові віддати за шоумена Володимира Зеленського (23,8%), на другому місці в електоральних перевагах жителів країни – нинішній глава держави Петро Порошенко (20,3%), на третьому - лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (15,9%).

Такі дані оприлюдненого в п'ятницю опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс", серед тих, хто обов'язково голосуватиме і вже визначився з вибором.

За одного з лідерів "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка готові віддати голос 11,5% респондентів, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 6,6%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 5,5%.

Серед тих, хто обов'язково планує прийти на вибори та проголосувати, 19,9% підтримали б В.Зеленського, 17% - П.Порошенка, 13,3% - Ю.Тимошенко, 9,6% - Ю.Бойка, 5,5% - А.Гриценка, 4,6% - О.Ляшка.

Респондентам також запропонували зробити свій прогноз щодо того, хто стане наступним президентом України (запитання "Хто з наступних кандидатів, на Вашу думку, переможе?"). Найбільш вірогідним переможцем на президентських виборах респонденти вважають П.Порошенка - 23,9%, перемогу Ю.Тимошенко прогнозують 16,3%, а В.Зеленського - 12,5%. У перемогу інших кандидатів опитані не вірять - жоден із кандидатів не отримує показник вище 5%.

Центр соціальних та маркетингових досліджень "Социс" провів загальнонаціональне дослідження з 8 до 18 лютого 2019 року. Вибірка: 2000 респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим й окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України старше 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

Статистична похибка дослідження +/- 2,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА