11:18 22.02.2019

Опитування "Соцису": 57% українців підтримують вступ України до ЄС, 47% - за інтеграцію в НАТО

2 хв читати
Опитування "Соцису": 57% українців підтримують вступ України до ЄС, 47% - за інтеграцію в НАТО

Вступ України до Європейського Союзу підтримують понад 57% українців, і понад 44% жителів країни підтримали б приєднання до НАТО, свідчать результати загальнонаціонального дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Так, на запитання, якби найближчим часом стався референдум щодо вступу України до Євросоюз, "за" проголосували б 57,1% опитаних, "проти" - 24,2%. Вагалися з відповіддю 11,7%, не брали б участі у такому референдумі - 7%.

Найбільше прихильників приєднання України до ЄС - на заході країни (75,9%), і в м. Києві (70,9), найменше - на Півдні (42%) і сході (31,5%) України. Водночас на півдні і сході найбільше противників євроінтеграції України (35% і 51,2% відповідно), а найменше противників - на заході (8,3%).

Якби найближчим часом стався референдум щодо вступу України до НАТО, 44,3% респондентів підтримали б таке приєднання, "проти" проголосували б 32,3% опитаних. Вагалися з відповіддю - 16,2%, не брали б участі в референдумі - 7,3%.

Найбільша кількість тих, хто готовий підтримати вступ України до НАТО, проживає на заході країни (63,4%) і в Києві (64,5%), найменше - на півдні і сході (22,4% і 20,2% відповідно). Найбільше тих, хто готовий проголосувати проти приєднання України до Північноатлантичного альянсу - на півдні (50,2%) і сході (64,5%), найменше противників Альянса- на заході (11,9%).

На запитання про те, яким шляхом потрібно розвиватися нашій країні, 37,6% респондентів відповіли, що потрібно визначити свій власний шлях розвитку з опорою виключно на свої ресурси.

Те, що Україні потрібно домагатися членства в Євросоюзі, вважають 36,4% респондентів, за інтеграцію з ЄС та розвиток тісних відносин із сусідніми країнами на сході виступають 11,1% опитаних. Відновлення тісних відносин із Росією і країнами СНД підтримують 9,1%. Вагалися з відповіддю 5,3%, ще 0,8% назвали інший варіант.

Центр соціальних та маркетингових досліджень "Социс" провів загальнонаціональне дослідження з 8 до 18 лютого 2019 року. Вибірка: 2000 респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України, старшого за 18 років, за такими показниками, як стать, вік, тип поселення і область проживання. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента. Статистична похибка дослідження +/- 2,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА