13:29 25.02.2019

МВС України запускає онлайн-сервіс "Вибори-2019"

2 хв читати
МВС України запускає онлайн-сервіс "Вибори-2019"

Міністерство внутрішніх справ України запустило новий онлайн-сервіс "Інформаційно-аналітична система "Вибори-2019", що дає змогу всім охочим відстежувати та аналізувати інформацію про виборчі порушення.

"Публічність усіх порушень на виборах - страшний сон фальсифікатора - сьогодні він став реальністю. На сайті МВС ми сьогодні представляємо нову онлайн-сисиему, новий онлайн-сервіс... Тепер кожен охочий зможе онлайн отримати доступ до всієї інформації щодо порушень на виборах, і в географічному розподілі, і за статтями КК та іншими порушеннями, рішеннями суду", - розповів глава МВС Арсен Аваков на брифінгу в Києві в понеділок.

За його словами, сервіс працюватиме в режимі 24/7. "Стовідсоткова прозорість (в інформації про порушення - ІФ), на наш погляд, – одна з найбільших превенцій, що дають нам змогу отримати чесні та прозорі вибори", - сказав А.Аваков.

Він пояснив, що інформація на порталі фільтрується за видом правопорушення, територіальністю і датою, містить первинну фабулу, без розголошення таємниці досудового розслідування.

"Ми вважаємо, що така публічна інформація... дасть інструмент для додаткового громадського контролю... А професійні аналітики... можуть отримати для себе додатково будь-який зріз аналізу", - наголосив міністр.

Він також повідомив, що в режимі онлайн система працюватиме до завершення президентських виборів, після цього залишиться в архівному стані, можна буде відстежувати розвиток ситуації за кожним епізодом правопорушення. Потім, за словами міністра, систему буде адаптовано до парламентських виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА