20:23 25.02.2019

Білий дім має намір знизити держвидатки США на не пов'язані з обороною цілі на 5% у 2020 фінроці

2 хв читати
Білий дім має намір знизити держвидатки США на не пов'язані з обороною цілі на 5% у 2020 фінроці

Адміністрація президента США не планує відмовлятися від обмежень держвидатків, узгоджених у 2011 році в рамках угоди демократів і республіканців щодо підвищення верхньої межі держборгу, написав т. в. о. директора з бюджету Білого дому Расс Воут (Russ Vought) у статті для RealClearPolitics.

Як зазначають аналітики, ця стаття містить попередній конспект позиції Білого дому щодо проекту американського держбюджету на 2020 фінрік, який розпочинається 1 жовтня. Президент США Дональд Трамп представить відповідний законопроект 11 березня.

За словами Р.Воута, проект бюджету міститиме пункт про скорочення держвидатків, не пов'язаних з обороною, на 5%.

Бюджетні переговори в Конгресі будуть непростими, а ставки на них - дуже високими, пише агентство Bloomberg. Раніше цього року уряд США був змушений частково призупинити роботу на 35 днів через суперечки президента і Конгресу про фінансування низки видатків, зокрема на захист південних кордонів. Не виключено, що така ситуація повториться і через новий бюджет.

"Конгрес тричі поспіль підвищував обмеження на видатки, - написав Р.Воут. - Востаннє рівні видатків на 2018-й і 2019 фінроки було піднято майже на $300 млрд, гроші йшли на непотрібні програми, які, як ми знаємо, не працюють".

Він зазначив, що під час обговорення кожної з таких угод демократи Конгресу відмовлялися підвищувати видатки на оборону без збільшення витрат на внутрішні потреби. "Нам варто очікувати таких дій демократів і цього року", - стверджує Р.Воут.

Як зазначає т. в. о. директора Білого дому з бюджету, адміністрація президента планує підняти видатки на оборону за рахунок використання спеціальної статті бюджету - фонду надзвичайних зарубіжних операцій. Американські консерватори довгий час вважали такий підхід не дуже чесним прийомом, тому Білому дому доведеться переконувати не лише демократів, а й частину республіканців.

За відсутності нової угоди в Конгресі про підвищення лімітів держвидатків максимально допустимий розмір додаткових (дискреційних) витрат знизиться на $126 млрд, до $1,118 трлн. До цієї групи входять багато видатків на охорону здоров'я, освіту, енергетичні та зовнішньополітичні програми США. Видатки на оборону за такого сценарію скоротяться на $71 млрд, а соціальні програми недорахуються $55 млрд.

При цьому, на думку цілої низки членів Конгресу, будь-яка така угода, якщо вона обговорюватиметься, має включати домовленості про граничний рівень держборгу США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА