09:44 26.02.2019

Порошенко заявляє про реальну загрозу повномасштабної агресії з боку РФ

2 хв читати
Порошенко заявляє про реальну загрозу повномасштабної агресії з боку РФ

Президент України Петро Порошенко заявляє про реальність загрози повномасштабної агресії з боку Російської Федерації та зазначає, що противник здійснює підготовку до неї.

"Загроза повномасштабної війни - це не декларація. Вона цілком реальна, особливо у світлі нинішніх військових приготувань противника. Приготування тривають поблизу кордону України, в Смоленській, Воронезькій, Бєлгородській, Ростовській областях і на території анексованого Криму", - сказав П.Порошенко у своєму виступі на оперативно-стратегічних зборах із керівним складом ЗСУ у вівторок у Києві.

При цьому глава Української держави наголосив, що РФ "жодним чином не відмовилася від можливості досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом". "Агресор, ви знаєте, розгортає нові військові з'єднання поблизу наших кордонів, нарощуючи потенціал для ймовірного та можливого вторгнення", - зазначив президент.

"На західному стратегічному напрямку ворог продовжує формувати Об'єднане стратегічне командування "Захід" у складі двох загальновійськових армій, танкової армії, армійського корпусу, армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони. На південно-західному стратегічному напрямку 8 загальновійськова армія здійснює безпосереднє управління двома російськими армійськими корпусами, розгорнутими на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - розповів П.Порошенко.

Він також відзначив "безпрецедентну мілітаризацію Чорноморського регіону". "На території тимчасово окупованого Криму агресор створив потужне об'єднання військ, яке включає наземний, повітряний і морський компоненти сукупною чисельністю понад 30 тис. військовослужбовців", - сказав глава держави.

За словами президента, також поблизу українських кордонів РФ формує і розгортає ракетні частини, обладнані комплексами "Іскандер".

"Створення ударних оперативних сил на західному та південно-західному стратегічних напрямках абсолютно нічого спільного з обороною для РФ не має. Ми розуміємо з вами, що ці сили призначені для військового удару. І саме до цього готується Кремль", - резюмував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА