11:15 26.02.2019

Гройсман розчарований невиконанням із боку "Нафтогазу" завдання щодо видобутку газу

2 хв читати
Гройсман розчарований невиконанням із боку "Нафтогазу" завдання щодо видобутку газу

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив розчарування тим, що НАК "Нафтогаз України" не виконав завдання з видобутку газу.

"Розчарований тим, що "Нафтогаз" не виконав завдання з видобутку газу. Зокрема, думаю, це тому, що він відчуває своє монопольне становище і технологічно на сьогодні поступається учасникам приватного сектора. Але переконаний, що ми знайдемо можливості, щоб національна газодобувна компанія була ефективною і досягла тих цілей і завдань, які стоять перед нами. Перед державою. Наше завдання - більше добувати і виробляти енергоресурсів, енергоефективно їх споживати", - сказав В.Гройсман під час участі в X ювілейному Міжнародному енергетичному форумі в Києві у вівторок.

За його словами, Україна має з країни-імпортера "перетворитися на країну, яка може всім спектром енергоресурсів забезпечити себе, і, звісно, стратегічна мета - країна-експортер".

В.Гройсман зазначив, що уряд і парламент доклали чимало зусиль, щоб максимально відкрити для всіх учасників сферу енергоресурсів і залучити нових гравців на цей ринок.

Він також вказав на важливість рішень, пов'язаних із відкритістю та прозорістю роботи Державної служби геології та надр України.

"У березні та квітні буде відрито аукціони і конкурси на нові площі. Держгеонадра працює над тим, щоб будь-яка заявка була відкрита та публічна. Щоб усі бачили, як відбувається розгляд пропозицій і ухвалюють рішення", - додав прем'єр.

В.Гройсман наголосив, що будь-яке гальмування програми нарощування видобутку ресурсів, передусім газу, - недопустиме.

"Для нас важливо досягти незалежності... І ми знайдемо можливості, щоб національна газодобувна компанія ("Укргазвидобування") була ефективною і досягла цілей, які стоять перед державою загалом", - сказав він.

За словами В.Гройсмана, забезпечення повного обсягу потреб власним газом дасть змогу запровадити нові формули справедливого ціноутворення на ресурс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА