13:28 26.02.2019

О.Гладковський просить призупинити свої повноваження першого заступника секретаря РНБО на період розслідування матеріалу про закупівлі в армії

3 хв читати
О.Гладковський просить призупинити свої повноваження першого заступника секретаря РНБО на період розслідування матеріалу про закупівлі в армії

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні оборудки під час закупівель в армії, а також просить тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

"Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до головної військової прокуратури, і до НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в "розслідуванні", і дати відповіді і мені, і всьому суспільству. На час перевірки правоохоронними органами цього питання звертаюся із проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно", - йдеться в заяві О.Гладковского, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він категорично відкидає обвинувачення, викладені в розслідуванні, і зазначає, що воно, "як і більшість матеріалів такого жанру, посилається виключно на анонімні джерела, містить компіляцію загальновідомих фактів і брудних фейків".

"Це не надає сюжету правдоподібності. Загалом категорично відкидаю всі ті обвинувачення, які прозвучали в так званому розслідуванні. Але, оскільки воно викликало чималий суспільний резонанс, ми всі зацікавлені в тому, щоб розставити крапки над i. Щоб захистити репутацію людей, які в надзвичайно критичній ситуації 2014-15 років вирішували нагальні, життєво, критично необхідні проблеми з відновлення боєздатності армії", - заявляє О.Гладковський.

За його словами, правоохоронні органи розслідують, зокрема і за зверненнями РНБО, численні сигнали про корупцію та інші фінансові порушення в оборонному секторі. "Їх ніхто і ніколи не ховав у ящик... Там, де є реальні факти, їх варто якомога швидше доводити і передавати до суду", - наголошує перший заступник секретаря РНБО.

Водночас О.Гладковський вважає, що правоохоронці мають вивчати не лише дії "тих, хто відновлював армію, але і тих, хто її руйнував" до 2014 року. "Йдеться про необґрунтоване скорочення ЗСУ, розкрадання армійських земель, розпродаж за безцінь зброї і військової техніки, по суті - про знищення боєздатності армії напередодні російської агресії. Імена героїв, причетних до цього, відомі. Це і колишній міністр оборони, і голова парламентського оборонного комітету Анатолій Гриценко, як один із головних торгашів армією. Це і колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка підписувала відповідні урядові постанови", - заявляє він.

"Саме вони і привели до такого критичного стану, коли нам у 2014 році випало шукати нестандартні шляхи для забезпечення армії зброєю та справною технікою. Історія все розставить на свої місця", - резюмував О.Гладковський.

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син О.Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні О.Гладковський, який раніше був бізнес-партнером нинішнього президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" та голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну. У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, а однією з яких нібито був завод "Кузня на Рибальському", що належав на той момент П.Порошенку.

І.Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму. Представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко також назвала наклепом факти, оприлюднені в розслідуванні, і заявляє, що його фігуранти подадуть до суду на журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА