18:15 26.02.2019

Березенко заявляє, що за інформацією Нацполіції, його процесуальний статус у справі про порушення на виборах не визначено

3 хв читати
Березенко заявляє, що за інформацією Нацполіції, його процесуальний статус у справі про порушення на виборах не визначено

Заступник глави парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Березенко заявляє, що, згідно з інформацією Національної поліції, його процесуальний статус у кримінальному провадженні щодо порушень на виборах не визначено.

"Офіційно сьогодні Національна поліція підтвердила, що мене порушником або організатором якихось таємних чорних схем назвала лише одна людина - Юлія Володимирівна Тимошенко (лідер партії ВО "Батьківщина", кандидат у президенти України - ІФ), яка є прямим конкурентом президента Петра Порошенка на виборах президента України навесні 2019 року", - заявив він журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок.

Заступник голови фракції "БПП" продемонстрував копію відповіді Нацполіції на відповідне звернення глави фракції "Блок Петра Порошенка" Артура Герасимова.

У документі наголошується, що Нацполіція перевіряє відомості, зазначені в зверненні лідера партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко, за зверненням якої були внесені відомості до ЄРДР щодо можливого підкупу виборців, передбаченого частиною 2 статті 160 Кримінального кодексу України.

У відповіді Нацполіції також зазначено, що "процесуальний статус народного депутата України Березенка С.І. у цьому кримінальному провадженні не визначений".

"Для нас як для фракції було принципово, щоб поліція надала офіційний висновок, що мій процесуальний статус... не визначено в принципі. Тобто все, що говориться в тих матеріалах, - це особисті оціночні судження лідера партії "Батьківщина" Юлії Володимирівни Тимошенко", - заявив С.Березенко.

Водночас нардеп нагадав, що найближчим часом має намір подати позов проти кандидата в президенти України Анатолія Гриценка про захист честі, гідності та ділової репутації у зв'язку з його висловлюваннями. За словами заступника голови фракції "БПП", в цій справі його юристи убачать судову перспективу.

Натомість він не надав однозначної відповіді на запитання, чи має намір подавати позов проти Ю.Тимошенко.

"Щойно ми побачимо матеріали, передані до МВС, якщо нам буде дозволено ці матеріали прочитати, ... безумовно, можливо, така необхідність з'явиться, і я реалізую своє право на захист честі, гідності та ділової політичної репутації", - сказав С.Березенко.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" (ZN.UA), опублікованому в суботу, 23 лютого, відповідаючи на запитання про те, чи фігурує в кримінальних процесах заступник голови фракції "БПП" С.Березенко, сказав: "Так, фігурує. Його називають організатором схем. Він - народний депутат, і щодо нього слідчих дій проводити не можна. Але за фактом - так, у провадженнях фігурує". За словами міністра, лідер партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко принесла до поліції "величезну пачку документів", де теж "фігурує С.Березенко".

Сам С.Березенко цього ж дня відкинув свою причетність до підкупу виборців і зажадав вибачень від міністра внутрішніх справ А.Авакова. "Категорично відкидаю будь-які голослівні обвинувачення з боку міністра на свою адресу і розраховую, що Арсен Борисович (Аваков - ІФ) знайде у собі мужність вибачитися переді мною особисто за поширення недостовірної інформації, що принижує мою честь, гідність і політичну репутацію", - йдеться в заяві С.Березенка, поширеній у суботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА