09:49 27.02.2019

Конгрес оприлюднив текст законопроекту про антиросійські санкції

2 хв читати
Конгрес оприлюднив текст законопроекту про антиросійські санкції

Оновлений законопроект, що передбачає запровадження додаткових санкцій проти Росії, - "Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019" - оприлюднено на сайті Конгресу.

Документ розміщено за адресою https://www.congress.gov/bill/116th-congress/senate-bill/482/text#toc-id8ECC7DE75C5F408089FFD9B1C838ECEB або https://www.congress.gov/116/bills/s482/BILLS- 116s482is.pdf

Авторами документа є республіканці Ліндсі Грем і Корі Гарднер, а також демократи Боб Менендес, Бен Кардін і Джин Шахін. Про його внесення було оголошено 13 лютого, базові положення законопроекту вже відомі (в основній масі вони фігурували і у версії 2018 року, хоча частина порівняно з першою редакцією видозмінилася).

Зокрема, автори ініціативи пропонують ввести заборону на операції з новим суверенним боргом РФ (випущеним Мінфіном, ЦБ, Фондом національного добробуту, будь-яким фінансовим інститутом від імені РФ) дюрацією більше ніж 14 днів. Дія заборони має розпочатися через 90 днів після набуття чинності законом.

Під санкції мають підпасти російські фінансові інститути, які, за оцінкою президента США, тим або іншим способом підтримували "втручання російського уряду в демократичні процедури або вибори в будь-якій країні за межами РФ".

Також сенатори вважають за потрібне ввести санкції, націлені на інвестиції в російські СПГ-проекти за межами РФ. Під заборону потрапляють вкладення в такі проекти вартістю від $1 млн (або від $5 млн сумарно протягом 12 місяців). Згадки проекту "Північний потік 2" в цьому законопроекті немає.

Крім того, автори законопроекту включили санкції, пов'язані з "підтримкою освоєння нафтових ресурсів у Росії". Зокрема, передбачається, що громадянам і компаніям США буде заборонена будь-яка участь у нафтових проектах у Росії.

Через півроку після набуття законом чинності має бути введено санкції щодо російських "політичних фігур, олігархів та інших осіб, які сприяють незаконним і корупційним діям, прямо або побічно, від імені президента Володимира Путіна". Через півроку після набуття документом чинності розвідка має представити Конгресу звіт "про особисті статки та активи Володимира Путіна".

У відповідь на дії РФ в Україні сенатори пропонують, серед іншого, запровадити обмежувальні заходи проти кораблебудівного сектора РФ.

Сенатори також пропонують виключити можливість виходу США з НАТО без схвалення Сенату.

Крім того, законопроектом встановлюється, що технологічні компанії, включаючи соціальні медіа, "поділяють відповідальність за забезпечення свободи їхніх платформ від дезінформації, що підтримується урядом РФ та іншими іноземними урядами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА