13:51 27.02.2019

ТСК Ради із розслідування корупції президента має бути створена негайно - Тимошенко

2 хв читати
ТСК Ради із розслідування корупції президента має бути створена негайно - Тимошенко

Верховна Рада має негайно затвердити постанову про створення тимчасової слідчої комісії, що вивчить усі факти корупції чинного президента, заявила кандидат у президенти України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко в парламенті.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", Ю.Тимошенко зазначила, що саме Верховна Рада, за Конституцією України, має право розслідувати корупцію глави держави. "І фракції парламенту, окрім "БПП", підтримують проект постанови про створення ТСК з розслідування корупції Порошенка в оборонній галузі, про окремі приклади якої - постачання українській армії запасних непридатних запчастин з території країни-агресора - стало відомо з розслідування журналістів", - додала голова партії.

Політик нагадала, що для створення такої ТСК потрібно 150 голосів депутатів.

"Якщо (спікер парламенту - ІФ) Андрій Парубій не порушить процедуру і поставить постанову про створення ТСК на голосування, її буде однозначно створено. 150 голосів буде. Розпочнеться розслідування корупційної діяльності чинного головнокомандувача на незаконних поставках із країни-агресора зіпсованих частин на потреби української армії. Все це завтра може стати реальністю і залежить лише від волі однієї людини - Андрія Парубія. Або він буде спільником корумпованого президента, або він стане на позиції парламентаризму і виконає свої обов'язки", - наголосила вона.

В інформації зазначається, що створення комісії буде першим кроком до здійснення процедури імпічменту президента.

Крім того, повідомила Ю.Тимошенко, разом із командою "Батьківщини" вона продовжує збирати підписи депутатів за початок процедури імпічменту глави держави, який порушив ст. 111 КК.

Вона також обурилася тим, що "кишеньковий Конституційний Суд глави держави визнав неконституційною статтю 368-2 КК, що вимагає і передбачає відповідальність за незаконне збагачення".

"Зараз через КС вони починають корегувати КК, щоб не сісти через свою корупцію на крові. І це справжнє обличчя президента", - підсумувала Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА