21:25 27.02.2019

Американські сенатори запропонували запровадити санкції стосовно не менше ніж 24 працівників ФСБ через арешт 24 українських моряків

2 хв читати
Американські сенатори запропонували запровадити санкції стосовно не менше ніж 24 працівників ФСБ через арешт 24 українських моряків

Сенатори США в законопроекті, що передбачає нові обмежувальні заходи стосовно Росії, запропонували запровадити санкції проти не менше ніж "24 високопоставлених працівників ФСБ" через інцидент у Керченській протоці, йдеться в законопроекті, оприлюдненому в середу в електронній базі Конгресу США.

"Президент має запровадити санкції... стосовно не менше ніж 24 високопоставлених працівників російської Федеральної служби безпеки, які не підпали під санкції США раніше за дату набуття чинності (законопроектом - ІФ)", - йдеться в проекті документа.

Санкції пропонується запровадити не пізніше ніж через 90 днів після дати набуття чинності цим законом. Санкції мають бути чинними доти, доки голова Держдепу США не встановить і не підтвердить компетентним комітетам Конгресу, що затримані українські моряки більше не перебувають в ув'язненні, йдеться в тексті законопроекту.

Оновлений законопроект, що передбачає запровадження додаткових санкцій проти Росії (Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019, DASKA), оприлюднено на сайті Конгресу в середу. Авторами законопроекту є республіканці Ліндсі Грем та Корі Гарднер, а також демократи Боб Менендес, Бен Кардін та Джин Шахін.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї затримали в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя. Декілька українських моряків отримали поранення.

Судна конвоювали до Керчі, а 24 українців, які перебували на них, заарештували та звинуватили в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

У Києві заявили, що заарештовані моряки - військовополонені, і зажадали їх звільнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА