12:36 28.02.2019

Порошенко заявив, що вносить до ВР законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

2 хв читати
Порошенко заявив, що вносить до ВР законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

 Президент України Петро Порошенко заявив, що в четвер підписав законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення і доручає зареєструвати документ у Верховній Раді як невідкладний.

"Я сьогодні вранці підписав і наразі даю доручення зареєструвати президентський законопроект, який враховує зауваження, але принциповою залишається позиція - невідворотність кримінального покарання за незаконне збагачення", - сказав П.Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку Кіровоградської області в Кропивницькому в четвер, додавши, що цей законопроект має статус невідкладного.

Він висловив сподівання, що у народних депутатів вистачить політичної волі та мужності підтримати президентський законопроект.

П.Порошенко зазначив, що законопроект вносить зміни до законодавчих актів, і Кримінальний кодекс доповнюється статтею під назвою "Незаконне збагачення".

Президент зачитав суть нової статті КК: "Придбання особою, уповноваженою на виконання функцій державного або місцевого самоврядування, у власність активів значного розміру без законних на те підстав, за відсутності ознак зловживання владою або службовим становищем, або прийняття пропозицій, обіцянка або одержання неправомірної вигоди службовою особою, а також передання їй таких активів у будь-який інший спосіб карається позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років".

"Ті самі дії, вчинені службовою особою, яка перебуває на відповідальному становищі, караються позбавленням волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади, або займатися певним видом діяльності на строк до 3 років. Діяльність, передбачена частиною першою, скоєна службовою особою, яка обіймає особливо відповідальне становище, карається позбавленням волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади, або займатися певним видом діяльності на строк до 3 років з конфіскацією майна", - зачитав пропоновані норми П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА