12:53 28.02.2019

ЄС не виключає спроб втручання Росії у травневі вибори - газета

2 хв читати
ЄС не виключає спроб втручання Росії у травневі вибори - газета

 Влада ЄС готується до можливих спроб Росії втрутитися у вибори в Європарламенті в травні через хакерські атаки і "фейкові" новини, повідомили газеті The Financial Times джерела в дипломатичних колах.

"Ми знаємо, що вони вже намагаються зробити це, і з нашого боку ми готуємося до цього", - заявив виданню один зі співрозмовників.

За словами експертів у сфері кібербезпеки, в останні місяці почастішали випадки прояву хакерської активності з боку проросійських груп щодо європейських держустанов, соціальних інститутів і ЗМІ.

Так, Бен Рід, глава американської компанії FireEye, що займається кібербезпекою, зазначає про фіксацію дедалі частіших спроб атак на європейські держструктури і медіа за останні півроку. "Здебільшого ця діяльність спрямована на міністерства оборони і закордонних справ країн НАТО, а також на німецькі ЗМІ", - зазначив він.

У Брюсселі кажуть, що мають намір розробити систему попередження про інформаційні атаки і боротьби з пропагандою ззовні, хоча багато дипломатів скептично сприймають таку ініціативу.

Водночас у Вашингтоні вважають, що Росія може використовувати вибори в ЄС як плацдарм для відпрацювання нових стратегій і способів втручання у внутрішні справи інших країн, зокрема, напередодні президентських виборів в Америці в 2020 році.

"Західні демократії перебувають під загрозою втручань ззовні, і Україна є головним тестовим майданчиком таких дій. Російська Федерація випробувала багато технік і стратегії на Україні", - упевнений Девід Крамер, колишній помічник держсекретаря США.

Російська влада заперечує будь-які спроби втручання у вибори або внутрішні справи інших держав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА