15:32 28.02.2019

Нардепи, які заявили про вихід із "БПП", втратять мандати при схваленні партії, а до того їх вважатимуть позафракційними - Заліщук

1 хв читати
Нардепи, які заявили про вихід із "БПП", втратять мандати при схваленні партії, а до того їх вважатимуть позафракційними - Заліщук

Народні депутати Світлана Заліщук, Мустафа Найєм і Сергій Лещенко втратять свої мандати відповідно до норм Конституції України після того, як партія "Блок Петра Порошенка "Справедливість" схвалить їхні заяви про вихід із відповідної парламентської фракції, доти їх вважатимуть позафракційними депутатами.

Про це написала С.Заліщук на своїй сторінці в соцмережі Facebook, відповідаючи на запитання, чи втратить вона разом із М.Найємом і С.Лещенком свій депутатський мандат після подання заяв.

"Ми втрьох подали заяву на спікера Верховної Ради, як того вимагає регламент...Далі Андрій Парубій має оголосити заяву з трибуни. І відповідно до Конституції наші повноваження" припиняються достроково за рішенням вищого керівного органу відповідної політичної партії з дня ухвалення такого рішення", - повідомила парламентарій.

"Тобто тепер "БПП" має скликати з'їзд і прийняти відповідне рішення. До такого рішення ми вважаємося позафракційними", - додала вона.

С.Заліщук також зазначила, що аналогічну процедуру пройшли екс-нардепи Єгор Фірсов і Микола Томенко.

Раніше С.Заліщук, М.Найєм і С.Лещенко написали заяви про вихід з парламентської фракції партії "Блок Петра Порошенка", опублікувавши скан-копії своїх відповідних заяв на ім'я керівника фракції Артура Герасимова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА