16:09 28.02.2019

Уряд, парламент і громадськість мають об’єднати зусилля для подальшої реалізації реформи держуправління – Саєнко

2 хв читати
Уряд, парламент і громадськість мають об’єднати зусилля для подальшої реалізації реформи держуправління – Саєнко

Уряд, Парламент і громадськість мають об’єднати зусилля для формування ефективної системи державного управління, що є запорукою успішної реалізації всіх інших пріоритетних реформ,  заявив міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко на засіданні парламентського Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Під час засідання депутати, представники Уряду, громадськості та європейські експерти обговорили ключові досягнення, виклики та подальші кроки реформи державного управління.

Олександр Саєнко зазначив, що за ключовими напрямами реформи держуправління Уряд у 2018 році досяг суттєвих результатів. Це, зокрема, залучення молодих фахівців на нову державну службу, завершення реорганізації восьми міністерств, формування нових директоратів, підвищення якості урядових рішень, запуск онлайн-послуг для громадян та бізнесу.

Народний депутат України, голова підкомітету з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування Альона Шкрум підкреслила, що, за оцінкою експертів OECD/SIGMA, українська система держуправління отримала високі бали у сфері надання адмінпослуг, відкритості та прозорості Уряду, що підтверджується зростанням позицій України в міжнародних рейтингах.

Важливим досягненням для формування нової державної служби та залучення молодих професіоналів, за словами Альони Шкрум, є також запуск сучасного порталу вакансій career.gov.ua. Серед ключових завдань реформи народний депутат назвала реформу оплати праці державних службовців, оптимізацію функцій міністерств та позбавлення їх невластивих повноважень, а також посилення Секретаріату Кабінету Міністрів як центру Уряду.

Ключовою метою реформи держуправління є посилення спроможності формувати державну політику, і тут міністри мають формувати запит та ставити завдання новим директоратам. Про це заявив Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ.

У свою чергу керівник Офісу з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України Віктор Мазярчук наголосив на важливості бюджетного планування, а також реформі оплати праці державних службовців.

Ключові досягнення та пріоритетність реформи державного управління підкреслив експерт європейського проекту EU4PAR, екс-міністр державного управління Словенії – Грегор Вірант. Він поділився досвідом Словенії та зазначив, що реформа державного управління – це завжди марафон, адже системні зміни вимагають багато часу та зусиль.

Учасники засідання подякували Міністру Кабінету Міністрів України Олександру Саєнку та Секретаріату Кабінету Міністрів за координацію реформи та продуктивну співпрацю. Зокрема, представник Рахункової палати, яка представила минулого року звіт по реформі держуправління та відповідні рекомендації, підкреслив, що майже всі рекомендації вже виконано Секретаріатом.

«Попереду багато роботи та викликів. Для подальшої успішної реалізації реформи та забезпечення її незворотності потрібна тісна взаємодія та командна робота депутатів, урядовців, громадських організацій та міжнародних партнерів», - наголосив Олександр Саєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА