11:15 01.03.2019

Війна РФ проти України за 5 років забрала життя 13 тисяч українців, з яких 3 тисячі військовослужбовці - Турчинов

2 хв читати
Війна РФ проти України за 5 років забрала життя 13 тисяч українців, з яких 3 тисячі військовослужбовці - Турчинов

У результаті п'ятирічної війни, яку веде проти України Російська Федерація, було вбито 13 тис. українців, зокрема 3 тис. військовослужбовців, а народжуваність у країні за минулий рік знизилася на 7%, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"За п'ять років війна забрала життя 13 тис. українців, близько 3 тис. із них - військовослужбовці. Це страшні цифри, але не вони визначають небезпечну демографічну кризу в нашій країні. Так, у 2018 році в Україні народилося 335 тис. немовлят, а пішли з життя 587 тис. людей. Тобто, за рік українців стало менше на 252 тисячі. І ця чорна тенденція щороку тільки погіршується", - зазначив секретар РНБО України на засіданні IV Всеукраїнського форуму сім'ї в п'ятницю в Києві. Він додав, що, за статистикою, у 2018 році народжуваність в Україні впала на 7% порівняно з попереднім роком, а "кількість перерваних вагітностей тільки в офіційних медичних закладах щороку становить понад 100 тисяч".

О.Турчинов зазначив, що до цієї статистики додаються "міграційні цунамі, що "вимивають" з країни величезні інтелектуальні і трудові резерви".

"Внаслідок цього у рейтингах країн із найстрімкішим скороченням працездатного населення Україна посіла перше місце, а за показниками старіння - 29 місце у світі", - зазначив він. О.Турчинов наголосив, що скорочення населення стає для країни одним із головних чинників, який загрожує не просто національній безпеці, а й самому існуванню української нації.

"Створення умов для повноцінного існування та захисту сім'ї, сімейних цінностей, підтримки і виховання дітей - один із головних пріоритетів відповідальної країни, який у нас, на жаль, перебуває далеко не на першому місці", - сказав секретар РНБО України.

На його думку, одним з інструментів захисту сім'ї та сімейних цінностей може стати створення державної інституції, "що опікується цим питанням, забезпечує планування та реалізацію масштабних державних програм щодо сімейної підтримки, створення умов для народження і виховання дітей".

"Розвиток і захист інституту сім'ї повинні стати пріоритетом державної політики та ключовою складовою стратегії національної безпеки України", - сказав О.Турчинов. Він висловив переконання, що всі ці завдання необхідно реалізовувати, "зберігаючи визначений для країни стратегічний пріоритет європейської та євроатлантичної інтеграції, допомагаючи іншим країнам ЄС зберегти християнський фундамент, який свого часу став основою їх розвитку і безпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА