15:35 01.03.2019

За відмови Садового від участі в передвиборних перегонах частина його виборців підтримає Порошенка, прогнозують у штабі чинного президента

2 хв читати
За відмови Садового від участі в передвиборних перегонах частина його виборців підтримає Порошенка, прогнозують у штабі чинного президента

У виборчому штабі кандидата в президенти України Петра Порошенка прогнозують, що у разі відмови мера Львова, лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового від участі в передвиборних перегонах, частина голосів його виборців відійде чинному президенту.

"Якщо оцінювати фактор об'єднання, то, за нашими даними, ми не вважаємо, що він суттєво впливає на розстановку сил у кампанії і на ранжир кандидатів рейтингів соціологічних компаній, тому що наш аналіз показує, що нечисленні вже на сьогодні виборці Андрія Івановича, вони у різних пропорціях розподіляються приблизно між шістьма кандидатами. І навіть можу вам сказати, що частина виборців Садового, у разі його зняття з дистанції, готова голосувати за Петра Порошенка, а не лише за Анатолія Гриценка", - сказав О.Медведєв на брифінгу в п'ятницю в Києві, коментуючи заяву А.Садового про зняття своєї кандидатури на користь лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

За його словами, після січневих опитувань громадської думки, "коли на перше місце вийшла команда Коломойського-Зеленського (бізнесмена Ігоря Коломойського і шоумена, кандидата в президенти України Володимира Зеленського - ІФ), П.Порошенко об'єктивно стає центром тяжіння і для багатьох виборців, і для багатьох політичних сил державницького спрямування".

Тому, відповідаючи на запитання про те, чи проводить команда П.Порошенко переговори з іншими кандидатами у президенти для об'єднання, О.Медведєв відповів: "Я думаю, що рано чи пізно таке питання про такі переговори буде на порядку денному".

Раніше в п'ятницю А.Садовий заявив, що знімає свою кандидатуру на виборах президента України на користь лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

"Саме зараз у нас є шанс обрати українського та антикорупційного президента, тому я прийняв рішення: я відкликаю свою кандидатуру на виборах президента і оголошую про підтримку на виборах на посаду президента Анатолія Гриценка", - сказав А.Садовий на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він наголосив, що на початку наступного тижня має намір підписати з А.Гриценком публічну угоду, в якій будуть прописані важливі принципи.

"Принципи щодо оборони і безпеки нашої держави, принципи щодо боротьби з корупцією, принципи щодо окупованих територій, щодо чистоти кадрової політики", - зазначив А.Садовий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА