07:24 02.03.2019

Шосту апеляцію на вирок Януковичу подав держзахисник Овсянников, призначений і потім відсторонений судом за невиконання обов'язків

2 хв читати

Ще одну апеляцію на вирок екс-президенту України Віктору Януковичу у справі про державну зраду подав державний захисник Віктор Овсянников, призначений йому центром безоплатної правової допомоги за рішенням Оболонського суду Києва, але потім відсторонений судом від процесу за невиконання своїх обов'язків.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", саме його апеляція стала шостою серед тих, які надійшли до апеляційного суду.

1 березня Київський апеляційний суд визначив склад колегії з п'яти суддів для розгляду шести апеляцій адвокатів на вирок В.Януковичу у справі про держзраду. Інформація про дату призначення апеляцій до розгляду буде повідомлена додатково.

26 лютого Оболонський суд повідомив, що станом на останній день строку оскарження вироку В.Януковичу, який був 25 лютого, подано 5 апеляцій.

Дві апеляції були подані адвокатами з об'єднання "Авер Лекс": одна - Богданом Біленком та Андріаною Фозекош і ще одна - Віталієм Сердюком та Ігорем Федоренко. Апеляції також подали адвокати Олександр Горошинський і Олександром Байдик, які вступили в процес на завершальній стадії.

Крім того, апеляцію подав призначений В.Януковичу на початку серпня 2018 року рішенням суду державний захисник Юрій Рябовол, який з'явився в процесі на стадії судових дебатів.

Адвокат В.Овсянников був призначений В.Януковичу 31 липня 2018 року рішенням суду через відмову його адвокатів з об'єднання "Авер Лекс" брати участь у судових дебатах. 1 серпня В.Овсянников прибув на засідання, але відмовився брати участь у дебатах і заявив, що суд порушує норми закону в даному процесі. Захисник тричі залишав судове засідання, після чого суд прийняв рішення замінити В.Овсянникова іншим безоплатним адвокатом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА