19:14 02.03.2019

ЄС готовий дати Великобританії додаткові гарантії за угодою щодо Brexit

2 хв читати
ЄС готовий дати Великобританії додаткові гарантії за угодою щодо Brexit

Головний парламентер ЄС з Brexit Мішель Барньє в інтерв'ю кільком європейським ЗМІ, опублікованому в суботу, заявив про готовність Євросоюзу надати додаткові гарантії Великобританії з метою сприяти ухваленню британським парламентом угоди про вихід Сполученого Королівства з ЄС.

"Ми можемо знайти гарантії, щоб підтвердити, прояснити, гарантувати добру волю і сумлінність європейців при зобов'язаннях, які матимуть справжню юридичну силу, так як будуть спільними. Ми працюємо над цим днями і ночами", - наводять слова М.Барньє видання Les Echos , Die Welt, La Stampa і El Mundo.

Координатор ЄС щодо переговорів пояснив: "Ці запевнення можуть бути дані в "тлумачному документі", форму якого ще належить визначити і який доповнить угоду про вихід і політичну декларацію".

М.Барньє вважає, що "існує нерозуміння щодо backstop". "Backstop", або страхувальний варіант, "сітка безпеки", є рішенням, за допомогою якого, за задумом його авторів, вдасться уникнути повернення до фізичної межі між Ірландією і Північною Ірландією після Brexit, наміченого за планом на 29 березня.

"Деякі в Сполученому Королівстві стверджують, що побоюються, як би європейці не використовували його (backstop), щоб невизначено довго зберігати цю позицію на загальній митній території. Це не є і ніколи не було нашим наміром", - сказав М.Барньє.

"Якщо британці хочуть набагато більшого, ніж угода про вільний торговий обмін, ми можемо поглибити політичну декларацію, яка закладає основи майбутніх відносин. Якщо вони хочуть митного союзу, то ми готові, і це може надати інший вимір ірландському питанню", - зазначив головний парламентер ЄС.

Він переконаний, що "шлях до досягнення угоди існує."

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА