13:22 03.03.2019

Міністр Фріз обговорила з українським волонтерами із США розбудови системи ветеранських госпіталів

2 хв читати

Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз домовилася з представниками Злученого Українського Американського Допомогового Комітету (ЗУАДК) про об'єднання зусиль у вирішенні питань розбудови системи шпиталів для ветеранів в Україні, а також тренінгових програм для лікарів і психологів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства у справах ветеранів України в неділю, зустріч І.Фріз і представників ЗУАДК відбулася у Філадельфії (США). У зустрічі також брали участь віце-президент Українського освітнього культурного центру, голова товариства УПА Зеня Брожина і директор програм Нашої української рідної школи (НУРШ) Ольга Костів.

"Під час зустрічі ми обговорили питання співпраці на рівні Міністерства у справах ветеранів, яке тепер має створити якісну систему захисту інтересів ветеранів та членів родин загиблих. Впевнена, що спільно з урахуванням досвіду та можливостей ЗУАДК, ми здатні впровадити дієвий формат з реалізації комплексних програм для потреб українських ветеранів. Також мали нагоду окреслити напрямки зі створення нових програм", - розповіла глава відомства.

За даними прес-служби Мінветеранів, ЗУАДК цього року святкує 75-річчя з дня створення і наразі активно працює за програмами та проектами, надаючи активну підтримку та благодійну допомогу Україні. Зокрема, за програмою "Адаптуй пораненого Українського воїна" 625 українських військових отримали допомогу. За останні роки закуплено медичне обладнання на суму, що перевищує $100 тис. За окремою програмою "Допомога АТО в російсько-українській війні" надано допомоги на $850 тис

І. Фріз подякувала співрозмовникам за підтримку України, практичну допомогу українським військовослужбовцям та за обладнання, поставлене медичним госпіталям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА