12:35 04.03.2019

Зеленський лідирує в президентських перегонах із 25,1%, у Порошенка - 16,6%, у Тимошенко - 16,2% - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
Зеленський лідирує в президентських перегонах із 25,1%, у Порошенка - 16,6%, у Тимошенко - 16,2% - опитування "Рейтингу"

Лідером президентського рейтингу є шоумен Володимир Зеленський (його підтримують 25,1% тих, хто визначився і має намір голосувати), другу позицію ділять чинний глава держави Петро Порошенко (16,6%) і лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (16,2%), про що свідчать оприлюднені 4 березня дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з результатами опитування, один з лідерів "Опозиційної платформи - за життя" Юрій Бойко може розраховувати на підтримку 11,3% голосів, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко - 7,7%, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко - 5,6%. За міського голову Львова Андрія Садового були готові проголосувати 3% респондентів, за лідера партії "Наші" Євгена Мураєва - 2,5%, екс-главу СБУ Ігоря Смешка - 2,5%. Майже по 2% набирають кандидати Олександр Шевченко, Руслан Кошулинський і Олександр Вілкул.

У релізі зазначається, що за останній місяць зріс рейтинг В.Зеленського, П.Порошенка і Ю.Бойка. Невелике зменшення відбулося в рівні підтримки Ю.Тимошенко. Електоральні показники інших кандидатів не зазнали відчутних змін.

Протягом останнього місяця суттєво зросла частка респондентів, які не визначилися з вибором (з 15% до 25%).

В.Зеленський і Ю.Тимошенко мають найвищий потенціал електорального зростання (так званий "другий вибір") - їх готові підтримати по 7% виборців за умови, якщо їхні лідери не братимуть участі у виборах. У П.Порошенка і А.Гриценка - по 4%.

24% опитаних вважають, що наступним президентом буде П.Порошенко. У перемогу Ю.Тимошенко вірять 19%, В.Зеленського - 17%. За останній місяць значно зросла віра в перемогу В.Зеленського. Також позитивну динаміку в цьому рейтингу мають показники П.Порошенка. Показники Ю.Тимошенка - на рівні грудня. Водночас молодь вірить у перемогу В.Зеленського, люди старшого віку - в перемогу П.Порошенка і Ю.Тимошенко.

Антирейтинг очолює П.Порошенко: майже половина опитаних заявила, що не проголосує за нього зажодних обставин.

З початку року виросла мобілізація виборців. Майже 85% (проти 76% у грудні) опитаних зазначили, що однозначно або скоріше мають намір узяти участь у виборах президента України.

Соціологічне дослідження тривало з 19 до 28 лютого 2019 року. Методом особистого формалізованого інтерв'ю було опитано 2 тис. 500 респондентів у всіх областях України (окрім АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей), старших за 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Статистична похибка вибірки - не більше 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА