07:48 05.03.2019

У Росії назвали умови, за яких буде збережено транзит газу через Україну

1 хв читати
У Росії назвали умови, за яких буде збережено транзит газу через Україну

Росія готова зберегти транзит газу через Україну після 2019 року, але за дотримання певних умов, реалізація проектів "Північний потік-2" і "Турецький потік" не перешкоджає цьому, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

"Особливо підкреслю: ми не відмовляємося від транзиту за діючими трубопроводами. Ні "Північний потік-2", ні "Турецький потік" не передбачають таких рішень ані щодо України, ні щодо інших країн", - сказав Д.Медведєв в інтерв'ю виданню "Люксембургер ворт" напередодні свого візиту в герцогство.

Він додав: "Зокрема, ми готові зберегти транзит газу через українську ГТС і після 2019 року. Звичайно, при дотриманні певних умов. Ми про них уже багато разів говорили. Якщо коротко, це врегулювання відносин між зацікавленими компаніями, вигідні економічні та комерційні параметри угоди, а також стабільна політична обстановка".

На ремарку кореспондента про те, що канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що при "Північному потоці-2" транспортування російського газу через Україну треба зберегти, Д.Медведєв сказав: "У цьому питанні ми з пані Меркель дотримуємося схожих позицій".

"Але Росія як давній і великий постачальник палива прагне диверсифікувати канали транспортування газу на європейський ринок. Адже чим більше буде транзитних маршрутів, тим надійніше будуть поставки", - зазначив російський прем'єр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА