11:13 05.03.2019

Майже 40 повідомлень про порушення на виборах надійшло до Нацполіції протягом понеділка, до ЄРДР внесено відомості щодо двох - МВС України

2 хв читати
Майже 40 повідомлень про порушення на виборах надійшло до Нацполіції протягом понеділка, до ЄРДР внесено відомості щодо двох - МВС України

За минулу добу, 4 березня, на території України поліція зафіксувала ще 38 повідомлень про порушення, пов'язані з виборами президента країни, і щодо двох повідомлень правоохоронці внесли зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ.

"У місті Києві зафіксовано вісім порушень, у Донецькій області - сім, у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській - по три", - йдеться в оприлюдненій у вівторок уранці інформації.

Стосовно внесених до ЄРДР повідомлень у МВС зазначили, що в Солом’янському районі Києва на вулиці дві особи пошкодили агітаційний намет кандидата в президенти України. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

"Того самого дня в Шевченківському районі Києва на даху житлового будинку, біля офісу кандидата в президенти України, було виявлено і вилучено невстановлений предмет. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) КК України", - повідомили в департаменті комунікації міністерства, нагадавши про резонансну подію, що відбулася напередодні.

У МВС України зазначають, що загалом від початку виборчого процесу територіальні органи Національної поліції зареєстрували 2411 повідомлень, пов'язаних із виборами. З них найбільше в Києві, Дніпропетровській, Донецькій, Київській та Одеській областях.

"Переважно зазначені факти пов'язані з незаконною агітацією - 1428, підкупом виборців - 261, хуліганством - 86 і пошкодженням майна - 54", - йдеться в повідомленні.

Загалом за зазначеними фактами розпочато 119 кримінальних проваджень, із них 53 пов'язані з порушенням виборчого законодавства, 66 - із проведенням передвиборної кампанії.

"20 особам повідомлено про підозру за 12 кримінальними провадженнями, три з яких направлено до суду. Закрито в порядку ч. 1 ст. 284 КПК України 15 кримінальних проваджень", - зазначають у департаменті комунікації міністерства.

Водночас, додають у МВС, за 437 фактами здійснюється перевірка згідно із законом України "Про звернення громадян". Складено 478 протоколів про адміністративні правопорушення: за 56 протоколами накладено штрафи, за 15 провадження закрито, 8 осіб звільнено від відповідальності.

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА