12:22 05.03.2019

Тимошенко: Визнання судом незаконним першого підвищення ціни на газ означає, що інші підвищення також незаконні

2 хв читати
Тимошенко: Визнання судом незаконним першого підвищення ціни на газ означає, що інші підвищення також незаконні

Кандидат на посаду президента України, лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що визнання Окружним адміністративним судом Києва незаконності підвищення цін на газ для населення урядом у 2016 році є великою перемогою, яка свідчить про те, що все подальше ціноутворення також було необґрунтованим.

"Це суд знаковий, він тривав понад два роки. Вони довго не могли винести ухвалу, адже суд перебував під шаленим тиском. Але зрештою наважився і ухвалив два рішення: ціна встановлена незаконно постановою уряду (№ 315 від 2016 року) та є необґрунтованою", - сказала Ю.Тимошенко під час зустрічі з головними редакторами місцевих ЗМІ на Хмельниччині у вівторок, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Як пояснила політик, постанова, яку суд скасував і визнав незаконною, зараз уже не діє, тому що після неї були ухвалені нові постанови про нові ціни на газ. Водночас, висловила переконання вона, якщо перше підвищення ціни на газ суд визнав незаконним, то це означає, що інші підвищення також незаконні.

"Це велика перемога", - зазначила кандидат у президенти України.

"Вона розвінчала міф, який влада нав'язувала українцям про те, що нібито ціна на газ є ринковою. Як запевнила голова партії, вона є монопольною на 100% і встановлена постановою уряду - такого ніде у світі більше немає", - йдеться в повідомленні.

Лідерка "Батьківщини" переконана, що політичну відповідальність за подорожчання газу несе особисто президент, адже саме його указом призначають членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), яка встановлює тарифи.

"П’ять років влада оголошує, що ми не споживаємо російський газ. Але це обман. Те, що за обліком називають європейським газом, насправді є російським газом, який українцям перепродають через посередників з переплатою", - сказала також Ю.Тимошенко, додавши, що в разі її перемоги на виборах президента України відповідальних за грабіж людей буде притягнуто до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА