10:53 07.03.2019

Порошенко та Гейл обговорили подальші спільні кроки щодо протидії агресивним діям РФ у Чорному й Азовському морях

2 хв читати
Порошенко та Гейл обговорили подальші спільні кроки щодо протидії агресивним діям РФ у Чорному й Азовському морях

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником держсекретаря США з політичних питань Девідом Гейлом (David Hale), під час якої відзначив суттєве посилення українсько-американського стратегічного партнерства за останні 4 роки, зокрема значне поглиблення співпраці у сфері безпеки та оборони, а також активне зростання обсягів торговельно-економічного співробітництва.

"Було окремо обговорено подальші спільні кроки з метою протидії агресивним діям Росії у Чорному та Азовському морях, а також заходи у відповідь на російський збройний напад на українські кораблі. Відзначено необхідність подальшого посилення тиску на Росію, зокрема шляхом санкцій, у відповідь на агресивну політику Кремля, що цілеспрямовано підриває міжнародну стабільність та безпеку", - повідомляє в четвер уранці прес-служба глави Української держави.

Крім цього, президент України та заступник держсекретаря США обговорили питання проведення виборів в Україні. "Було наголошено на необхідності запобігання зовнішньому втручанню у демократичний виборчий процес та збереження внутрішньої стабільності в країні", - йдеться в інформації.

П.Порошенко наголосив на важливій ролі допомоги з боку США для успішної імплементації реформ і зміцнення обороноздатності України, яка продовжує рухатися курсом європейської та євроатлантичної інтеграції.

Заступник державного секретаря переказав вітання від державного секретаря США Майка Помпео, відзначив "значний прогрес, якого досягла Україна за останні роки в умовах російської агресії" та запевнив П.Порошенка в незмінній підтримці України з боку США.

Як повідомлялося, посольство США в Україні на сторінці в мікроблозі Twitter увечері 6 березня повідомляло, що П.Порошенко і Д.Гейл під час зустрічі в Києві обговорили перспективи звільнення захоплених Росією українських моряків і кораблів.

"Американські та європейські партнери стоять з Україною проти російської агресії. Росія має повернути українські кораблі разом із моряками, а також звільнити всіх незаконно затриманих політв'язнів. Про це й багато іншого говорив заступник держсекретаря Гейл під час зустрічі з президентом", - ідеться в повідомленні.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА