13:28 07.03.2019

Заява посла США щодо глави САП - це свідчення партнерського занепокоєння перебігом реформ в Україні - Клімкін

2 хв читати
Заява посла США щодо глави САП - це свідчення партнерського занепокоєння перебігом реформ в Україні - Клімкін

Заява посла США в Україні Марі Йованович щодо необхідності заміни глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького є свідченням партнерського занепокоєння перебігом реформ в Україні, вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

На запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи не є заява посла США щодо Н.Холодницького втручанням у внутрішні справи України, міністр зазначив: "США - це наш друг і партнер, він турбується про перебіг реформ, про те, що ми маємо просуватися далі в боротьбі з корупцією".

При цьому глава МЗС додав, що конкретніше це не коментуватиме.

Раніше цього дня заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Гейл наголосив, що антикорупційні органи України мають очолювати люди, віддані принципам відкритості, підзвітності та сучасного ефективного управління.

Як повідомлялося, посол М.Йованович заявила про доцільність зміни керівника САП Н.Холодницького. "Заради цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений спеціальний антикорупційний прокурор. Тому, кого викрили на наданні консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності за обвинуваченням у корупції, не можна довірити вести ці самі справи", - процитував виступ посла сайт посольства США в Україні.

Сам керівник САП Н.Холодницький відмовився коментувати слова посла США в Україні М.Йованович, яка напередодні закликала до його звільнення, при цьому назвав неприпустимим втручання у внутрішні справи іншої держави. "Знаєте, те, що собі дозволяє посол іншої держави, це на їхній совісті. Втручання у внутрішні справи іншої держави неприпустиме. Я не коментуватиму цю заяву, утримаюся поки що від коментарів", - заявив Н.Холодницький у коментарі виданню LB.ua у середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА