19:46 08.03.2019

У Польщі заступника голови МЗС номінували на претендента на пост посла в Україні

2 хв читати
У Польщі заступника голови МЗС номінували на претендента на пост посла в Україні

Заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький номінований на посаду посла Польщі в Україні, повідомляється в мікроблозі МЗС Польщі в соцмережі Twitter у п'ятницю.

"Глава МЗС Яцек Чапутовіч від імені президента Республіки Польща номінував Б.Ціхоцького на посаду посла Республіки Польща в Україні", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в грудні 2018 року польський президент Анджей Дуда заявив, що послом Польщі в Україні замість Яна Пєкла може стати Б.Ціхоцький. Він також повідомив, що клопотання про звільнення Я.Пєкла подав Я.Чапутовіч і він "визнав доводи, на які вказав міністр закордонних справ, що там потрібна велика динаміка в діях, ніж та, яку представляє колишній посол".

А.Дуда зазначив, що в Україні наближаються президентські вибори, а це означає "дуже гарячий час". За його словами, "є пропозиція, щоб туди поїхав Б.Ціхоцький, який є віце-міністром закордонних справ, а тому, фактично, це посилення цього політичного представництва, а також зміцнення відносин з Міністерством закордонних справ", - пояснив глава Польської держави.

Видання "Європейська правда" повідомляє, що Б.Ціхоцький є істориком за освітою, працював аналітиком у Центрі східних студій, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки. У 2015-2016 рр був співробітником посольства Польщі в РФ, після чого повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року знову працює в МЗС Польщі, де відповідає за східну політику. Послідовно критикує агресивну політику РФ і відстоює територіальну цілісність України, при цьому є противником поступок Києву в історичній суперечці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА