07:44 09.03.2019

Реформування сектора безпеки і оборони - єдиний спосіб зупинити російську агресію

2 хв читати
Реформування сектора безпеки і оборони - єдиний спосіб зупинити російську агресію

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час своєї робочої поїздки в Вашингтоні зустрілась із в.о. помічника міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Кетрін Вілбаргер і заступником помічника міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Лорою Купер, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Під час зустрічей сторони обговорили військову співпрацю двох країн, шляхи посилення обороноздатності України через здійснення реформ і введення додаткових санкцій проти Російської Федерації," - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті КМУ в п'ятницю ввечері.

І. Климпуш-Цинцадзе подякувала американським партнерам за надання фінансової підтримки для посилення обороноздатності України. Сторони окремо зупинилися на положеннях українського законодавства, яке надає Міноборони повноваження із закупівлі озброєння та військової техніки без посередників за кордоном.

"Фінансова допомога моїй країні зростає з кожним роком, і це дуже позитивний сигнал, який свідчить про солідарність США з українським народом. Ми робимо все можливе для виконання поставлених перед нами завдань, адже це повністю відповідає інтересам України", - зазначила віце-прем'єр-міністр.

Під час дискусій сторони також торкнулися теми військової агресії РФ у Керченській протоці і захоплення в полон 24 українських моряків і суден.

"Україна має право вільного проходу через Керченську протоку. Це наша територія. Ми ніколи не визнаємо російських претензій на неї і Азовське море. Надзвичайно важливою для України є рішуча відповідь на вчинений акт неповаги і порушення нашого суверенітету в Керченській протоці і введення додаткових санкцій проти РФ . Зараз відбувається "повзуча" анексія Чорного і Азовського морів з боку Росії, і ми повинні це зупинити", - підкреслила І. Климпуш-Цинцадзе.

Американська сторона, зі свого боку зазначила, що надання підтримки українському флоту і забезпечення військово-морської присутності НАТО в акваторії Чорного моря набувають особливого значення для США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА