19:55 10.03.2019

Порошенко чекає звільнення Росією українських військових моряків з полону після президентських виборів в Україні

2 хв читати
Порошенко чекає звільнення Росією українських військових моряків з полону після президентських виборів в Україні

Президент України Петро Порошенко сподівається, що українські військові моряки, незаконно захоплені Російською Федерацією в полон під час агресії поблизу Керченської протоки і утримувані в московському СІЗО, будуть звільнені після президентських виборів в Україні.

"На жаль, я не очікую позитивних новин до президентських виборів. Путін (президент РФ Володимир Путін - ІФ) чітко заявив, що він не робитиме жодного кроку. Але ... відразу ж після перемоги - ми чекаємо вашого повернення додому!", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю телеканалу ICTV, яке транслювалося в неділю.

Він підкреслив, що Україна робить усе, щоб звільнити українських військових моряків.

"Не минає жодної міжнародної зустрічі на вищому рівні, на якій би питання звільнення українських моряків, кораблів, деокупація Керченської протоки і Азовського моря не було б порушено мною, за моїм дорученням міністром закордонних справ або нашими партнерами з НАТО", - зазначив президент України.

П.Порошенко підкреслив, що весь світ підтримує Україну в питанні звільнення моряків.

Вибори президента України відбудуться 31 березня.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року представники ФСБ РФ захопили в полон екіпажі катерів ВМС ЗС України "Бердянськ", "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу". Так звана "ФСБ з питань Республіки Крим" відкрила щодо членів екіпажу кримінальну справу за фактом "незаконного перетину державного кордону РФ" за ч. 3 ст. 322 КК РФ.

27 і 28 листопада суди окупованого Криму обрали відносно 24 військовополонених запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 25 січня 2019 року, всіх помістили в Сімферопольське СІЗО, включаючи трьох поранених, виписаних з лікарні в Керчі. Згодом всіх військовополонених незаконно перевезли в Москву, де 21 моряка помістили в СІЗО "Лефортово" і трьох поранених - в СІЗО "Матроська тиша".

15 і 16 січня 2019 року Лефортовський райсуд Москви продовжив термін утримання під вартою українським морякам до 24 квітня 2019 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА