07:20 11.03.2019

ВС залишив у силі рішення щодо відмови визнати матеріали про робочі поїздки Порошенка передвиборчою агітацією за позовом Гриценка

2 хв читати
ВС залишив у силі рішення щодо відмови визнати матеріали про робочі поїздки Порошенка передвиборчою агітацією за позовом Гриценка

Верховний суд України залишив у силі рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який відмовився визнати незаконною передвиборчою агітацією розміщення на сайті президента України фото- та відеоматеріалів про робочі поїздки Петра Порошенка за позовом кандидата в президенти Анатолія Гриценка.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник А.Гриценка в ЦВК і його адвокат Руслан Чорнолуцький, відповідне рішення суд прийняв у неділю за підсумками розгляду апеляції.

6 березня суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову А.Гриценка, в якому лідер "Громадянської позиції" просив визнати передвиборчою агітацією розміщення на сайті президента України відеозапису під назвою "Глава держави: Є факти - в тюрму. Немає фактів, тоді припиніть розхитувати ситуацію" з робочої поїздки П.Порошенка 1 березня до Донецької області і фоторепортаж з цієї ж поїздки в кількості 56 фотографій.

А.Гриценко просив суд зобов'язати П.Порошенка оплатити цю передвиборчу, на його думку, агітацію з його виборчого фонду та утриматися від використання для цих цілей бюджетних коштів.

У мотивувальній частині свого рішення Верховний суд вказав на те, що доводи апелянта про те, що відео- і фотоматеріали про робочі поїздки чинного глави держави і кандидата в президенти П.Порошенка є передвиборчою агітацією, не підтверджуються належними, достатніми і допустимими доказами.

Також суд звернув увагу, що в позові А.Гриценка і його апеляційній скарзі він не стверджує, що в діях тих, хто розміщував відповідні матеріали на сайті президента України, була мета спонукати виборців голосувати або не голосувати за кандидата П.Порошенка.

Представник А.Гриценка в ЦВК і його адвокат Р.Чорнолуцький вважає дане рішення несправедливим. "На жаль, приймаючи такі рішення Верховним судом на користь чинного президента, який є і кандидатом в президенти, судова система ще раз доводить, що вона реформована виключно на користь вертикалі діючої влади", - зазначив він.

Р.Чорнолуцький вказав, що аналогічне рішення прийнято і за позовом А.Гриценка до П.Порошенка про визнання передвиборчою агітацією фоторепортаж (74 фотографії) на сайті президента про його робочу поїздку 2 березня в Одеську область.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА