15:42 11.03.2019

Порошенко створив комісію з відбору кандидатів у члени ВРП і затвердив положення про проведення конкурсу

3 хв читати
Порошенко створив комісію з відбору кандидатів у члени ВРП і затвердив положення про проведення конкурсу

Президент України Петро Порошенко створив конкурсну комісію з відбору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя (ВРП), а також затвердив положення про проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів у члени ВРП.

Відповідний указ президента України №65/2019 від 11 березня 2019 року оприлюднено на сайті глави держави.

Згідно з положенням, затвердженим цим указом, для проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів для здійснення президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя утворюється конкурсна комісія з відбору кандидатів у складі п'ятьох членів, які є визнаними фахівцями в галузі права, мають високу кваліфікацію і досвід роботи в галузі права, а також бездоганну професійну репутацію.

Оголошення про проведення конкурсу й можливість подання особами документів, необхідних для участі в конкурсі, розміщується на сайті офіційного інтернет-представництва президента України. В оголошенні зазначаються вимоги до членів ВРП і перелік документів, що подаються для участі в конкурсі, терміни їх прийому і способи подання.

Конкурсна комісія здійснює попередній розгляд документів осіб, які претендують на участь у конкурсі, на відповідність вимогам закону України "Про Вищу раду правосуддя" і приймає рішення про допуск осіб до участі в конкурсі або про відмову в допуску, про що повідомляє претендентам.

Конкурс проводиться в три етапи: 1) відбір кандидатів на основі поданих документів для проведення співбесід; 2) проведення співбесід із відібраними кандидатами та визначення переліку осіб, щодо яких проводиться спеціальна перевірка відповідно до закону; 3) визначення кандидатів, рекомендованих для здійснення президентом України призначення членів ВРП.

Голова конкурсної комісії найпізніше наступного робочого дня після завершення конкурсу подає на розгляд президенту України список кандидатів, рекомендованих для призначення членів ВРП.

У разі, якщо за результатами конкурсу не відібрано жодного кандидата, який рекомендується для призначення членом ВРП, проводиться повторний конкурс із відбору кандидатів.

Персональний склад конкурсної комісії затверджує президент України. Згідно з указом П.Порошенка до комісії ввійшли: суддя Європейського суду з прав людини у відставці, доктор юридичних наук, професор (за згодою) Володимир Буткевич, партнер товариства з обмеженою відповідальністю "Юридична і патентна фірма "Грищенко та Партнери", кандидат юридичних наук, доцент, доктор права Європейського університетського інституту (м.Флоренція, Італія) (за згодою) Сергій Войтович; ректор Національної школи суддів України, доктор юридичних наук (за згодою) Микола Оніщук; доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук (за згодою) Ольга Поєдинок; голова Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України, суддя Конституційного Суду України у відставці, академік Національної академії правових наук України, кандидат юридичних наук, професор (за згодою) Микола Селівон.

Відповідно до закону, Вища рада правосуддя складається з 21 члена, з яких 10 обирає з'їзд суддів України з числа суддів або суддів у відставці, двох призначає президент України, двох обирає Верховна Рада України, двох - з'їзд адвокатів України, двох - всеукраїнська конференція прокурорів, двох - з'їзд представників юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ. Голова Верховного Суду входить до складу ВРП за посадою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА