07:37 12.03.2019

Юнкер і Мей домовилися щодо юридичного інструменту з ірландського кордону

2 хв читати
Юнкер і Мей домовилися щодо юридичного інструменту з ірландського кордону

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив у Страсбурзі, що на зустрічі, що відбулася з британським прем'єром Терезою Мей домовився щодо юридично зобов'язуючого інструменту з backstop - страхувального плану для кордону між Ірландією і Північною Ірландією.

"Наша робота завжди була креативною, і наша рука завжди простягнутою (партнеру - ІФ). І таким же чином прем'єр-міністр і я домовилися про юридично зобов'язуючий інструмент за угодою стосовно виходу, який уточнює, дає юридичні гарантії щодо backstop", - сказав Ж.-К.Юнкер на спільній з Т.Мей прес-конференції у ніч на вівторок.

"Backstop - це страховий поліс. Не більше, не менше. Задум не в тому, щоб його використовувати, як це буває в разі всіх страхових полісів. І якщо він має бути використаним, він ніколи не стане пасткою. Мова про те, щоб завжди дозволити іншій стороні мати двері для виходу", - пояснив глава Єврокомісії.

Він повідомив, що вже проінформував голову Євроради Дональда Туска про досягнуту домовленість. "Я його просив рекомендувати Європейській Раді схвалити цей спільний інструмент за умови позитивного голосування (за згодою щодо Brexit - ІФ) в Палаті громад", - сказав Ж.-К.Юнкер.

За його словами, це другий шанс. Третього шансу не буде, тому що не може бути "страхування страхування", якщо голосування в британському парламенті знову провалиться.

"Якщо Палата громад підтримає угоду про вихід, Європейський союз буде готовий негайно почати підготовку до переговорів з метою захистити наші майбутні відносини", - пообіцяв Ж.-К.Юнкер.

Він висловив надію, що "сьогоднішні юридичні зобов'язання будуть досить переконливими, щоб забезпечити переконливе голосування (в британському парламенті - ІФ) завтра".

"Я переконаний, що угода, до якої ми сьогодні прийшли, - єдино здійсненна угода", - підкреслив голова Європейської комісії.

У відповідь на питання журналіста він повторив, що "не буде нових переговорів" щодо угоди з Brexit.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА