12:25 12.03.2019

Порошенко анонсував призначення в РНБО голови комісії з ОПК і ВТС

2 хв читати
Порошенко анонсував призначення в РНБО голови комісії з ОПК і ВТС

Президент України Петро Порошенко анонсував кадрове призначення до Ради національної безпеки та оборони України (РНБО).

"Сьогодні я підпишу указ про одне дуже важливе кадрове призначення до Ради національної безпеки та оборони України людини, яка одночасно очолюватиме комісію з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва. З'явиться людина, яка безпосередньо займатиметься питаннями переозброєння Збройних Сил та інших військових формувань і питаннями нашої співпраці з НАТО", - сказав він, виступаючи на форумі "Від енергоефективності до енергонезалежності" у вівторок у Києві.

Як повідомлялося, П.Порошенко 4 березня звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО і з посади голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва (ВТС) та експортного контролю.

Раніше телепроект "Наші гроші" (Bigus.info) з посиланням на надані журналістам неназваним анонімним джерелом дані електронного листування оприлюднив інформацію про корупційну схему з закупівлі бронетанкововими заводами держконцерну "Укроборонпром" у рамках програми імпортозаміщення в 2015-2017 роках контрабандних комплектуючих з РФ через фіктивні фірми "прокладки". В одній із наступних серій програми йшлося про те, що схеми закупівлі комплектуючих за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому" передбачали "відкати" для нинішнього керівника держконцерну Павла Букіна та першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олега Гладковського.

7 березня Національне антикорупційне бюро України провело кілька обшуків у фігурантів журналістського розслідування про корупцію в оборонно-промисловому комплексі країни, зокрема за місцем проживання О.Гладковського та його сина Ігоря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА