19:26 12.03.2019

В ЄС представили 10 заходів стосовно сфери відносин з Китаєм

2 хв читати
В ЄС представили 10 заходів стосовно сфери відносин з Китаєм

На засіданні Єврокомісії в Страсбурзі у вівторок представлені 10 заходів у сфері відносин з Китаєм, які будуть запропоновані для вивчення главам держав і урядів країн ЄС на саміті 21 березня.

У зв'язку зі зростаючим економічним потенціалом і політичним впливом Китаю в Євросоюзі вирішили проаналізувати стан відносин між ЄС та КНР, а також відповідні можливості і проблеми, повідомили в Єврокомісії.

"ЄС і Китай одночасно стратегічні економічні партнери і конкуренти. Ми можемо витягти величезну взаємну вигоду з наших економічних відносин, якщо конкуренція законна і якщо торговельні обміни і інвестиції є взаємними", - заявив на прес-конференції, представляючи пропозиції з відносин з Китаєм, заступник голови Єврокомісії Юрки Катайнен, який курує економічний ріст, інвестиції і питання конкуренції.

Він зазначив, що пропоновані заходи містять конкретні пропозиції стосовно дій ЄС для підвищення своєї конкурентоспроможності, досягнення більшої взаємності та рівних умов конкуренції, захисту своєї економіки від можливих дисбалансів.

Спільний документ Єврокомісії та Високого представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні передбачає 10 заходів, які, як пояснюють в Брюсселі, переслідують три мети. По-перше, посилення взаємодії з Китаєм для просування спільних інтересів на світовому рівні, спираючись на чітко визначені принципи.

По-друге, ЄС має активніше займатися вибудовуванням більш врівноважених і заснованих на взаємності економічних відносин з Китаєм.

Нарешті, сам ЄС має адаптуватися до розвитку економічної реальності і зміцнювати свою внутрішню політику і свою промислову базу в низці областей, щоб зберігати в довгостроковій перспективі свої досягнення, цінності та соціальну модель.

10 заходів ЄС опубліковані у вівторок на сайті Європейської комісії. Вони, зокрема, передбачають посилення співпраці з Китаєм при виконанні зобов'язань у сфері поваги прав людини, гарантій миру, безпеки і розвитку.

У цій співпраці повинні дотримуватися зобов'язання в галузі захисту клімату. ЄС закликає Китай обмежити емісію парникових газів до 2030 року відповідно до Паризької угоди.

ЄС має намір поглиблювати діалог з питань миру і безпеки, спираючись на позитивну співпрацю зі Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми.

Висунуті заходи містять реалізацію стратегії взаємозв'язку Європи і Азії, реформу Світової організації торгівлі, створення можливостей для переходу Китаю до ринкової економіки, облік у торгових відносинах, окрім цін, суворих трудових норм і правил захисту навколишнього середовища і низку інших пропозицій.

Ці заходи спрямовані також на те, щоб "виявляти ризики, які створюють для безпеки ЄС іноземні інвестиції в активи, технології і критичну інфраструктуру". В пропозиціях наголошується, що "держави - члени ЄС повинні гарантувати швидке, повне і ефективне запровадження регламенту з фільтрації прямих іноземних інвестицій (screening of foreign direct investment)".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА