07:39 14.03.2019

Мей проситиме парламент до 20 березня схвалити угоду щодо Brexit

2 хв читати
Мей проситиме парламент до 20 березня схвалити угоду щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей планує в четвер запропонувати членам парламенту підтримати на голосуванні ідею перенесення терміну виходу з ЄС на 30 червня 2019 року, повідомляється в підготовленій урядом пропозиції.

У цьому документі, зокрема, йдеться про те, що подібний варіант буде можливий лише за умови, що до 20 березня парламент схвалить угоду з ЄС щодо Brexit. Якщо ж цього зроблено не буде, то Лондону доведеться просити у Євросоюзу про більш суттєве подовження термінів Brexit. При такому варіанті Великобританії, залишаючись поки що в ЄС, потрібно буде взяти участь у найближчих виборах до Європарламенту. Сама Т.Мей раніше в середу заявила, що виступає проти такої тривалої відстрочки Brexit.

Британські ЗМІ відзначають, що, можливо, пропозицію уряду буде видозмінено до того, як депутати проголосують за неї, так як члени парламенту можуть запропонувати поправки до цього тексту.

Раніше в середу британський парламент висловився проти виходу з ЄС без якої б то не було угоди. Це автоматично зробило актуальним питання про перенесення Brexit. Наразі вихід з ЄС намічено на 29 березня 2019 року, причому незалежно від того, чи є угода між Брюсселем чи Лондоном за умовами Brexit чи ні. Ця дата визначена відповідно до статті 50 Лісабонського договору. Терміни можна змінити, але для цього Великобританії потрібно буде заручитися підтримкою інших 27 країн ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА