12:43 14.03.2019

"Батьківщина" готує нову постанову про ТСК із розслідування корупції в "оборонці"

2 хв читати
"Батьківщина" готує нову постанову про ТСК із розслідування корупції в "оборонці"

Перший заступник голови фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Сергій Соболєв заявляє, що апарат парламенту блокує створення тимчасової слідчої комісії (ТСК), що має розслідувати угоди оточення президента України Петра Порошенка в державному концерні "Укроборонпром", повідомляється на офіційному сайті "Батьківщини".

"Апарат парламенту вкотре блокує створення ТСК. Оскільки бездоганно були підготовлені всі документи, як нам стало відомо, чинився тиск на лідера однієї з парламентських груп, і вона відкликала свого представника з цієї комісії", - сказав С.Соболєв в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради.

При цьому він скептично поставився до ефективності ТСК, яку Верховна Рада створила після оприлюднення першої публікації журналістських розслідувань про корупцію в "Оборонпромі", яка, "півтора тижня не могла зібратися на засідання і лише під тиском Верховної Ради змушена була розпочати засідання".

Парламентарій зазначив, що очолює комісію народний депутат фракції "БПП" Іван Вінник. "Це класична ситуація, коли щуку кинули у річку: представник Порошенка очолює комісію, що розслідує корупцію, в якій замішано все оточення президента і його підприємства. Я не вірю, що в роботі такої ТСК буде якийсь результат", - сказав заступник голови фракції "Батьківщина".

Парламентарій нагадав, що справи про зловживання в оборонній галузі розслідують із 2015 року, і висловив переконання, що всі матеріали були і у генерального прокурора, і у СБУ, "проте все спускалося на гальмах".

"Ми підготуємо новий, вже третій варіант проекту постанови про створення комісії. Я переконаний: ми змусимо їх зареєструвати цей пакет документів, що, нарешті, дозволить розпочату роботу комісії, яка реально почне розслідування і за фактом корупції в "Укроборонпромі", і за фактами корупції в правоохоронних органах, які прикривали зловживання в оборонній галузі", - сказав С.Соболєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА