13:54 14.03.2019

НАЗК вбачає конфлікт інтересів у зверненні нардепа Розенблата про перевірку декларації співробітника НАБУ

2 хв читати
НАЗК вбачає конфлікт інтересів у зверненні нардепа Розенблата про перевірку декларації співробітника НАБУ

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду адміністративний протокол стосовно народного депутата Борислава Розенблата (позафракційний) у зв’язку зі встановленням конфлікту інтересів через подання нардепом звернення про перевірку декларації одного зі співробітників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Як повідомляє прес-служба НАЗК, у депутатському зверненні Б.Розенблата на адресу Нацагентства з питань запобігання корупції порушувалося питання, що становить його приватний інтерес: проведення НАЗК повної перевірки декларацій одного зі співробітників НАБУ, котрий є свідком сторони обвинувачення в кримінальному провадженні, фігурантом якого є цей парламентарій.

Отже, як зазначило НАЗК, депутат вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Б.Розенблат фігурує у так званій бурштиновій справі. 19 червня 2017 року стало відомо про затримання його охоронця під час отримання хабара сумою $200 тис. за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину. Пізніше деякі ЗМІ з посиланням на джерело в НАБУ повідомили, що хабар, за який затримали охоронця, призначався двом парламентаріям, зокрема Максиму Полякову.

У рамках розслідування кримінального провадження про незаконний видобуток бурштину було затримано шістьох осіб - трьох помічників народних депутатів, одного охоронця нардепа, двох представників громадської організації, яка займається боротьбою з корупцією.

У лютому 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили досудове розслідування в "бурштиновій справі". З 15 лютого стороні захисту відкрито доступ до матеріалів слідства.

У жовтні прокурори САП направили обвинувальний акт у "бурштиновій справі" до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА