17:44 14.03.2019

Порошенко на передовій привітав бійців "Азова" та Яроша з Днем добровольця, подякувавши їм за єдність

2 хв читати
Порошенко на передовій привітав бійців "Азова" та Яроша з Днем добровольця, подякувавши їм за єдність

Президент України Петро Порошенко в четвер відвідав українські передові позиції в Донецькій області, де зустрівся з військовослужбовцями окремого загону спеціального призначення (ОЗСП) полку особливого призначення Нацгвардії України "Азов" і привітав бійців із Днем українського добровольця.

"Перш за все я хочу привітати вас з Днем добровольця. Сьогодні держава відзначає це свято. Ми розпочали його у батальйоні Кульчицького і вирішили відвідати зону відповідальності батальйонно-тактичної групи від Світлодарської дуги до Зайцева", - наводить слова П.Порошенка прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що нині у Збройних силах України служать 170 тисяч добровольців.

Він також відзначив важливу роль у захисті країни бійців Української добровольчої армії (УДА) та принагідно подякував присутньому на зустрічі екс-провіднику "Правого сектора", позафракційному народному депутату Дмитру Ярошу, що стояв у витоків створення УДА.

П.Порошенко наголосив, що український народ гідно дає відсіч російським агресорам і дуже важливо не дати ворогові можливості підірвати країну зсередини.

Він подякував кожному воїну, який зараз захищає країну на передовій, за високий патріотизм дисципліну і високий бойовий вишкіл. "Я хочу подякувати за нашу єдність", - сказав президент України.

Частина ОЗСП полку особливого призначення "Азов" - лінійний підрозділ спеціального призначення в складі в/ч №3057 Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Сформована з добровольців у 2014 році.

У серпні 2016 року підрозділи "Азова" були відведені з Маріуполя у рамках планового перегрупування сил і засобів Нацгвардії України в Донецькій області та розміщені в Запорізькій області, де продовжили виконувати завдання згідно із законодавством.

1 лютого 2019 р. ОЗСП полку особливого призначення "Азов" Нацгвардії за рішенням командування Операції об'єднаних сил повернувся на передові позиції в зоні проведення ООС на Донбасі. Тоді ж у прес-службі "Азова" зазначили, що протягом більш ніж трьох років військовослужбовці військового формування постійно тренувалися і брали участь у масштабних навчаннях, завдяки чому "боєздатність "Азова" перебуває на своєму найвищому рівні".

УДА - добровольче військове формування, утворене в грудні 2015 р. після виходу Д.Яроша та його однодумців з руху "Правий сектор". 14 жовтня 2018 р. було оголошено, що всі бойові частини УДА - 5 та 8 батальйони - виходять з передової. Д.Ярош заявив, що після виходу із зони бойових дій на Донбасі завданням УДА буде побудова територіальних загонів оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА