11:11 15.03.2019

ДБР з'ясовує причину неявки Дубіля на допит

2 хв читати
ДБР з'ясовує причину неявки Дубіля на допит

Державне бюро розслідувань (ДБР) має намір уже втретє викликати на допит як свідка у справі про підкуп виборців (про так звані виборчі сітки) народного депутата з фракції ВО "Батьківщини" Валерія Дубіля.

"Кримінальним процесуальним законодавством передбачені шляхи вирішення цієї ситуації, яка склалася нині. Спочатку викликається повісткою, вдруге викликається повісткою, і, звісно ж, у разі умисної неявки на допити ми вживаємо інших заходів. Може бути зроблено і повторний виклик, і із застосуванням певного примусу", - сказав директор ДБР Роман Труба агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, відповідаючи на запитання, чи викликатимуть В.Дубіля ще раз на допит.

Він наголосив, що допит В.Дубіля є дуже важливим. "І лише після цього можна говорити про подальшу перспективу цієї справи", - зазначив Р.Труба.

Він повідомив, що ДБР вживатиме заходів для подальшого виклику на допит В.Дубіля.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи буде ще одна повістка на допит, уже третя за рахунком, директор ДБР сказав: "Звісно". Водночас він додав, що дату виклику на допит В.Дубіля ще не визначено, і це питання вирішується.

"Ми все-таки хочемо зрозуміти причини неявки. Чи є вони умисними чи з якихось інших причин свідок не знав про необхідність з’явитися на допит", - пояснив він.

За його словами, В.Дубіль фігурує у багатьох обставинах справи щодо "виборчої сітки", і для того, щоб встановити істину, його необхідно допитати.

Як повідомлялося, 21 лютого 2019 року заступник глави СБУ Віктор Кононенко повідомив на брифінгу про те, що один із народних депутатів України є організатором і керівником "виборчої піраміди", що діяла в різних регіонах України. Він не назвав імені цього нардепа.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, координував і фінансував цю "виборчу піраміду" народний депутат із фракції "Батьківщина" Валерій Дубіль. У кожній області організація мала свого представника, і однією з таких осіб був член ВО "Батьківщина" Руслан Богдан.

22 лютого кандидат у президенти України, лідерка ВО "Батьківщина" Ю.Тимошенко спростувала інформацію про нібито причетність членів її команди, зокрема народного депутата В.Дубіля, до організації роботи "піраміди" для підкупу виборців.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідувань 28 лютого викликає на допит народного депутата з фракції "Батьківщина" В.Дубіля у справі про підкуп виборців. Проте того дня В.Дубіль не з’явився на допит до ДБР.

11 березня він також не прибув на допит до ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА